Dünyanin Ilk Üniversitesi Nisibis Akademisi Belgeselinin Galasi Yapilacak

Mardin’in Nusaybin Kaymakamligi, Nusaybin Belediyesi ve Istanbul Gelisim Üniversitesi (IGÜ)Güzel Sanatlar Fakültesi is birliginde düzenlenen atölyede Nusaybinli lise ögrencilerinin çektigi ’Nisibis Belgeseli’ galasi yapilacak.

Dünyanin Ilk Üniversitesi Nisibis Akademisi Belgeselinin Galasi Yapilacak
Nusaybin’de bulunan dünyanin ilk üniversitesi Nisibis Akademisi - Mor Yakup Kilisesi Belgeseli, 12-13-14 Kasim tarihlerinden Nusaybin’de kurulan Film Atölyesine katilan ögrenciler tarafindan çekildi. Atölyenin proje yürütücülügünü, IGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sükran Güzin Ilicak Aydinalp ve Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, atölye yürütücülügünü, Ögretim Görevlisi Yönetmen Ahmet Bikiç ve Dr. Ögr. Üyesi Emre Dogan yaparken, teknik ekipte ise Arastirma Görevlisi Okan Kirbaci yer aldi. 3 gün süren atölyede, Nusaybin’de özellikle ailesinde üniversite egitimi almis bir bireyin bulunmadigi lise ögrencileri katilim sagladi.

Belgeselin galasi 18 Aralik 2021 Cumartesi günü yapiliyor

Nusaybin’de çekimleri biten belgeselin Istanbul’da yapilan kurgulari tamamlandi. Nisibis Belgeseli galasi 18 Aralik Cumartesi Günü Saat 19:00’da Nusaybin Mitanni Kültür Merkezinde yapilarak izleyicinin begenisine sunulacak. Ilçede ilk defa yapilacak gala için tüm hazirliklar tamamlandi.

Dünyanin ilk üniversitesinin Nusaybin’de oldugunu tanitmak amaciyla böyle bir çalisma yaptiklarini bildiren Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi, ilçede ilk defa bir belgesel galasinin yapilacagini belirtti.

Nisibis belgeselinin çekimleri için is birliginde bulunan Istanbul Gelisim Üniversitesi basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür eden Kayabasi, vatandaslari Nisibis Belgeseli galasina davet etti.
Kaynak: İHA