Zonguldak'ta Sah Damarinda Tümör Tespit Edilen Hasta Ameliyatla Sagligina Kavustu

Zonguldak'in Eregli ilçesinde boyun siskinligi ve agrisi sikayetiyle hastaneye basvuran 45 yasindaki Ibrahim Gemici, sah damarinda tespit edilen tümörün alinmasiyla sagligina kavustu.

Yaklasik 9 yildir boynunda olusan sislik ve agrilara çözüm bulmak için farkli hastanelere basvuran Gemici'nin ilçedeki özel hastanede yapilan kontrollerinde sah damarinda tümör tespit edildi.

Yaklasik 2 saat süren ameliyatin ardandan sah damarindaki tümör alinan Gemici, sagligina yeniden kavustu.

Ameliyati gerçeklestiren Doç. Dr. Ali Kemal Gür, gazetecilere, hastanin yapilan tetkiklerinde tümör tespit edildigini söyledi.

Ultrason ve Manyetik Rezonans görüntüleme (MR) sonucunda sah damarinin içerisinde kitle görüldügünü aktaran Gür, "Tümör yaklasik 6 buçuk santimdi. Hastamizin ameliyatini gerçeklestirdik, bir gün yogun bakimda kaldi ve su an için de servise geçti. Sah damarinin ortasinda oldugu için biraz kanamali bir hastaliktir. O yüzden de tecrübe gerektiren bir cerrahi müdahale oldugu için çogu doktor bu ameliyati yapmak istemez. Su an sagligina kavustu." dedi.

Hastane Bashekimi Nevzat Çimenoglu da tümörün basariyla çikartildigini anlatarak, "Zor bir isti çünkü çok nadir görülen bir hastalik. Hastanemizde yapilan bu ameliyat bölgede ilk gerçeklestirilen ameliyat olma özelligini de tasiyor." seklinde konustu.

Sagligina kavusan Gemici ise ameliyati gerçeklestiren doktor ve ekibine tesekkür etti.

Kaynak: AA