Kanada Yurtdisindan Gelen Tüm Yolculara Test Zorunlulugu Getirdi

Kanada, Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda yurtdisindan gelen tüm yolculara seyahat öncesi negatif sonuçlu test zorunlulugu getirirken, 10 ülkesiye uygulanan seyahat yasagini ise kaldirdi.

Kanada Yurtdisindan Gelen Tüm Yolculara Test Zorunlulugu Getirdi


Kanada’da Covid-19 ile mücadele kapsaminda tedbirler sikilastirildi. Hükümet, 21 Aralik’tan itibaren yurtdisindan gelen tüm yolculara seyahat öncesi negatif sonuçlu test zorunlulugu getirildigini duyurdu. Kanada Saglik Bakani jean-Yves Duclos yaptigi açiklamada, Covid-19’un kuluçka süreleri göz önüne alindiginda, bu uygulamanin ek bir koruma katmani saglayacagini ifade etti.



Duclos, "Yetkililer, havalimanlarindaki kapasiteyi artirmak, yolcu akisini yönetmek ve en iyi test protokolünün mümkün oldugunca verimli bir sekilde uygulandigindan emin olmak için havayollari, test saglayicilar ve diger birçok ortakla yakin bir sekilde çalisiyor" dedi.



10 ÜLKEYE UYGULANAN SEYAHAT YASAGI KALDIRILDI

Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çikan Omicron mutasyonu nedeniyle Güney Afrika, Mozambik, Namibya, Zimbabve, Botsvana, Lesoto, Esvatini, Nijerya, Malavi ve Misir’a uygulanan seyahat yasaginin yarin 23.59’da sona erecegi açiklandi. Kanada’nin Bas Halk Sagligi Sorumlusu Dr. Theresa Tam ise, Kanada’da giderek artan Omicron vakalarinin "seyahatle baglantili olmadigini" belirtti.

Öte yandan Kanada’da salginin basindan bu yana 1 milyon 864 bin 891 kiside Covid-19 tespit edilirken, 30 bin 24 kisi ise virüs nedeniyle hayatini kaybetti.

(Ceren Yanar Polat / IHA)
Kaynak: İHA