Beyaz Saray Açiklamasi Biden, 2024 Baskanlik Seçimleri Için Yeniden Aday Olmayi Planliyor

Beyaz Saray Sözcü Yardimcisi Karine Jean-Pierre, ABD Baskani Joe Biden'in 2024'te yapilacak baskanlik seçimlerinde yeniden aday olmayi planladigini bildirdi.

Jean-Pierre, Beyaz Saray'da düzenledigi basin toplantisinda, ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris'in Wall Street'e verdigi röportajdaki "Biden ile adaylik meselesini hiç görüsmedik." sözlerine degindi.

Bir gazetecinin, Harris'in sözlerine isaret ederek, Biden'in adayligi düsünüp düsünmedigini sormasi üzerine Jean-Pierre, "Harris ve Biden'in ne konustuguna iliskin size bilgi veremem ancak su an söyleyebilecegim tek sey, Biden'in 2024'te yeniden aday olmayi planladigi." dedi.

Jean-Pierre, Biden'in baskan yardimciligi için tekrar Harris'i düsünebilecegini de sözlerine ekledi.

- Beyaz Saray, Haiti'de kaçirilan ABD'li misyonerlerin serbest kalmasindan memnun

Sözcü Yardimcisi Jean-Pierre, Haiti'de 16 Ekim'de bir çete tarafindan kaçirilan ve kisi basina 1 milyon dolar fidye istenen ABD'li misyonerlerin tamaminin serbest birakilmasina iliskin olarak da "Bu kisilerin serbest kalmasindan ve gereken tedaviyi görmelerinden memnunuz." ifadesini kullandi.

Jean-Pierre, misyonerlerin kurtarilmasi için çalisan Federal Sorusturma Bürosu, Disisleri Bakanligi ve diger kolluk kuvvetlerine tesekkür etti, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan'in da bu konuda 2 ayi askin süredir çabaladigini söyledi.

Kaynak: AA