'Uludag'in Köskleri' Erken Rezervasyonla 2022'Yi Dolu Karsilayacak

Kis turizminin gözdesi Uludag'da Sarialan mevkisindeki 47 orman köskünde yilbasina sayili günler kala rezervasyonlarda doluluk yüzde 100'e yaklasti Isletme müdürü Eray Özenoglu: 'Buranin havasi çok farkli. Özellikle çam ormanlarinin farki, sessizligi ve huzuru çok baska. Insanlar biraz daha izole bir tatil istiyor. Burasi onlar için aranan bir yer'

SERGEN SEZGIN - Türkiye'nin önemli kayak ve kis turizmi merkezlerinden Uludag'da, Tarim ve Orman Bakanliginca insa ettirilen ve ihale usulüyle özel isletmeye devredilen orman kösklerinde rezervasyon yogunlugu yasaniyor.

Bursa kent merkezine 30 kilometre uzakliktaki Sarialan mevkisi, dogal güzelligi ve temiz havasiyla dört mevsim yerli ve yabanci binlerce tatilciyi agirliyor.

Etrafi çam agaçlariyla örtülü, görselligiyle insanlari cezbeden ahsap orman kösklerinde kisin yer bulmak neredeyse imkansiz hale geliyor.

Yilbasinda turistlerin ilk aklina gelen noktalardan olan Uludag'in adeta göz bebegi haline gelen orman kösklerinde yilbasi rezervasyonlari da yogun ilgi görüyor.

Taleplerin çok önceden alindigi kösklerde doluluk simdiden neredeyse yüzde 100'e ulasti.

- Restoran hizmeti de baslattilar

Isletme müdürü Eray Özenoglu, AA muhabirine, kar yagislariyla sezonu açtiklarini söyledi.

Uludag'in, kis turizminde önemli bir yere sahip oldugunu belirten Özenoglu, en çok ilgi gören noktalardan birinin de orman köskleri oldugunu dile getirdi.

Kösklerin esyali, dogal gazli ve isitmali oldugunu anlatan Özenoglu, "Bu sene 150 kisilik restoran da açarak misafirlerimize yemek konusunda olanak sagladik. Bu konuda talep vardi. Yemeklerini kendileri yapmak istemeyenler için bunu gerçeklestirdik." dedi.

Özenoglu, orman kösklerinin her mevsim faaliyette oldugunu ve ilginin yüksek seviyelerde devam ettigini vurguladi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde talebin daha çok arttigi bilgisini paylasan Özenoglu, söyle konustu:

"Buranin havasi çok farkli. Özellikle çam ormanlari, sessizligi ve huzuru çok baska. Insanlar biraz daha izole bir tatil istiyor. Burasi onlar için aranan bir yer. Insanlar sadece kendilerine ait bir evde konaklamak istiyor. Agirlikli Istanbul, Izmir ve Balikesir'den yerli misafirlerimiz var. Orta Dogu'dan Kuveyt ve Katar gibi ülkelerden de yabanci misafirlerimiz geliyor."
Kaynak: AA