Sakarya'da Hayata Geçirilecek Egitim Projeleri Masaya Yatirildi

Sakarya'da hayata geçirilmesi planlanan egitim projeleri, Vali Çetin Oktay Kaldirim baskanligindaki toplantida ele alindi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Vali Kaldirim, Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi'dan çalismalar hakkinda brifing aldi.

Ildeki okullarda mevcut durum, devam eden çalismalar, ögretmen, ögrenci ve velilere yönelik hazirlanan projelere dair sunumun yapildigi toplantida Savasçi, kendilerine her konuda destek veren Vali Kaldirim'a egitim camiasi adina tesekkür etti.

Vali Kaldirim, toplumlarin refah seviyesini yükselten ve onlari daha basarili, huzurlu kilacak yegane unsurun egitim, egitimi verebilen tek unsurun da insan oldugunu vurgulayarak, "Egitime yapilan yatirimlar, yarinlarimiza ve gelecege yapilan yatirimlar oldugu için daima önceligimizdir. Bilhassa egitim camiasinin en önemli aktörü kiymetli ögretmenlerimizin her anlamda motivasyonlarini ve sevklerini artirmamiz gerekiyor. Basari, ancak ayni vizyonla, birlikte hareket etmekle ve ekip ruhuyla gelir." ifadelerini kullandi.

Her çocugun özel, her gencin kiymetli oldugunu dile getiren Kaldirim, yetenekleri ve ilgi alanlarina göre yönlendirilmeleriyle çocuklardan yatkin olduklari alanlarda basari beklemenin daha kolay olacagini kaydetti.

- "Yazilim Köyü kurma projesini çalismaya basladik"

Vali Kaldirim, gelecege yön verecek dijital dünyada hem ülke hem de sehir olarak yer alabilmek adina projeler gelistirdiklerini aktararak, sunlari kaydetti:

"Veri, bilgi, bilisim, yazilim, metaverse gibi yeni nesil alanlara yatirim yapan ülkelerin, dünyanin basarili aktörleri olacagi asikardir. Egitim çalismalarinda bu gibi yeni nesil alanlarda ne kadar ön alirsak, gençlerimizi bu yeni becerilerle donatabilirsek, devletimize ve milletimize daha fazla faydali olabilir, dijital dünyanin nimetlerinden yararlanarak ülkemizin ve ilimizin tarim, sanayi, ekonomi ve hizmet sektörü gibi alanlarini akillandirarak büyük katki saglamis oluruz. Bunu saglamak için bütün okullarda verecegimiz kodlama egitimlerinin yani sira doga içerisinde bu alana yatkin ögrencilerimize dönük Yazilim Köyü kurma projesini çalismaya basladik."

Mesleki egitim veren okullari çok yakindan takip ettiklerine deginen Kaldirim, mevcut ve yeni kurulacak OSB'lerin nitelikli eleman ihtiyacini karsilayacak okullar için sehirdeki STK'lar ve OSB'lerle egitim alaninda yakin çalisma ve is birligi içerisinde bulunmayi önemsediklerini sözlerine ekledi.

Savasçi da kentte Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesinin basariyla yürütüldügünü, özellikle 5 yas okul öncesi egitimdeki okullasma oraninda yüzde 95 gibi önemli bir rakami yakaladiklarini belirterek, bagimlilikla mücadele kapsaminda da çalismalar yapildigini kaydetti.

Kaynak: AA