(ÖZEL) Implant Takilmasi Uygun Olmayan Kemik Yapilari Için Ileri Teknolojiler

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Dis Hekimligi Fakültesi’nde ayda 2 binden fazla cerrahi tedavi gerektiren hasta ile ilgilenilirken, implant takilmasi uygun olmayan kemik yapilari için kullanilan ileri teknolojilerle birçok kisi sagligina kavusuyor.

(ÖZEL) Implant Takilmasi Uygun Olmayan Kemik Yapilari Için Ileri Teknolojiler
Alt ve üst çenelerde olusan dis eksiklikleri, çigneme, konusma ve estetik gibi problemlere neden olurken, vatandaslar birçok tedavi yöntemiyle sagligina kavusabiliyor. Problemin boyutuna göre tedaviler de degiskenlik gösterirken, ileri düzey sorunlarda ‘Dental Implant’ uygulamasi genel olarak tercih ediliyor. Günümüz teknolojisiyle birlikte gelisen implant uygulamalari vücut dokulariyla uyumlu hale getirilerek estetik ve fonksiyon kayiplarini gideriyor. Dis kaybi yasayan ve uygun kosulu tasiyan hemen her hastada implant tedavisi uygulanabilirken, alaninda uzman hekimlerce yapilmasi hayati önem tasiyor. Daha büyük sorunlarin yasanmamasi için alanindaki uzman dis hekimlerinin uygulayacagi tedaviler, hastalarin sagligina kavusmasini sagliyor.

“Hiç kemigin olmadigi yerler dâhil her bölgeye implant koyulabiliyor”

Implantlar, çene kemiginde yeterli yükseklik ve genislik bulunan tüm hastalara uygulanabiliyor. Uzun yillar süren dissizliklere bagli olarak çene kemiginde erimeler yasayan hastalarda iste ilave tedavilere ihtiyaç duyuluyor. Teknolojiden faydalanarak kemik olmayan bölgelere dahi implant takildigini belirten ESOGÜ Dis Hekimligi Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Ömür Dereci, “Dental implantlar gelisen teknolojiyle özel kliniklerde ve hastanelerde rutin olarak uygulanan, dis eksikliklerinin tamamlanmasinda kullanilan biyomateryallerdir. Ülkemizde de siklikla kullaniliyor. Birçok marka ve özellikte dental implant bulunuyor. Dental implantlar normal kemiklere uygulanabilirken kemigin olmadigi yetersiz bölgelerde çesitli operasyonlara ihtiyaç duyuluyor. Biz Eskisehir Osmangazi Üniversitesi olarak Çene Cerrahisi Klinigi’nde bu ilerlemis teknikleri kullanarak implantlari yapip hastalarimizi mutlu etmeye çalisiyoruz. Özellikle implant yapilamayan bölgelerle ugrasiyoruz. Normal sartlarda implant yapilamayan bölgelere yapmak Çene Cerrahisi Klinigi olarak üstlendigimiz görevlerden birisidir. Çesitli ileri teknikleri kullanarak artik gelisen teknoloji ile hiç kemigin olmadigi yerler dâhil her bölgeye implant koyulabiliyor. Biz Çene Cerrahisi Klinigi ve Eskisehir Osmangazi Üniversitesi olarak bunu bütün halkimizla paylasiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Implant yaptiramayan birçok hastamiza fakültemiz ev sahipligi yapiyor”

ESOGÜ Dis Hekimligi Fakültesi’nde uygulanan ileri teknoloji sayesinde sadece Eskisehir’den degil çevre illerden de birçok hastanin fakültelerini tercih ettiklerini belirten Doç. Dr. Ömür Dereci, “Çevre illerden de normal sartlarda implant yaptiramayan birçok hastamiza fakültemiz ev sahipligi yapiyor. Son gelisen teknoloji ve biyomateryallerle de implant tedavisi çok ilerledi. Bu tedaviler de üniversitemizde gerçeklestirilebiliyor. Özellikle üst ve alt çenedeki arka bölgeler implant tedavisi için zordur. Bu bölgeler genellikle bölgesel kisitlardan dolayi implatin koyulmasi için zorluk olusturur. Bu bölgelerde yeni gelistirilen teknolojilerle elmacik kemigine zigomatik implantlar yerlestirebiliyoruz. Çesitli kemik aktarma yöntemleriyle, çesitli kullanilan membranlar ve biyomateryaller ile artik kemigin olmadigi yerlerde de olusum sagliyoruz. Daha sonra olusturdugumuz kemiklere implant yerlestirebiliyoruz” dedi.



“Ayda ortalama 2 bin ile 2 bin 500 arasi hasta geliyor”

Sikça tercih edilen klinikte günde 100’den fazla hastanin kendilerine tedavi için basvuru yaptigini belirten Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Ömür Dereci, su ifadelere yer verdi:

“Agiz Dis ve Çene Cerrahisi Klinigi olarak ayda ortalama 2 bin ile 2 bin 500 arasi hasta geliyor. Ayda yaklasik 400 hasta lokal ve genel anestezi kullanilan ameliyat sürecine giriyor. Ayrica ayda yaklasik 100 hastada implant ve kemik ekleme operasyonu gerçeklestiriyoruz.”
Kaynak: İHA