ÇAKÜ'de Ögrenci Topluluklari Kapilarini Açti, Ögrenciler Büyük Ilgi Gösterdi

Çankiri Karatekin Üniversitesi’nde kurulan 43 ögrenci toplulugu düzenlenen törenle açildi. Ögrencilerin büyük ilgi gösterdigi topluluklarin stantlarini ziyaret eden Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Sayin Harun Çiftçi, "Devletimizin vermis oldugu bütçeyi ögrencilerimize uygun sekilde harciyoruz" dedi.

ÇAKÜ'de Ögrenci Topluluklari Kapilarini Açti, Ögrenciler Büyük Ilgi Gösterdi
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi çatisi altinda kurulan ögrenci topluluklari kapilarini ögrencilere açti. 43 ögrenci toplulugu kurulan stantlarda ögrencilere faaliyetlerini anlatti. Ögrenciler tek tek stantlari ziyaret ederek kendilerine uygun bulduklari topluluklara üye oldu. Çankiri Karatekin üniversitesi Rektörü Harun Çiftçi de ögrenci topluluklarinin stantlarini gezerek topluluklar hakkinda bilgi aldi. Topluluklarin açilisi kapsaminda düzenlenen etkinlikte ögrenciler, stres atma firsati buldu.

Ögrencileri desteklemek için her türlü çalismayi yaptiklarini söyleyen Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Harun Çiftçi, “Çankiri Karatekin Üniversitesi olarak bugün 43 tane ögrenci toplulugumuzun açilisini yaptik. ögrenci topluluklarini biz toplumun degerleri ile yogrulmus bir yapi olarak düsünüyoruz. Hem geçmisin potansiyelini günümüzde yasatmak hem de gelecege aktarma konusunda bunlari köprü olarak görüyoruz. Topluluklarimizi tek tek gezdik. Her alanda özellikle sosyal alanlarda, kültürel alanlarda, sanat alanlarindaki topluluklarimizi gördük. Gençlerimiz çok heyecanliydi, bu heyecanlar bizimde gayretimizi arttiracaktir. Ayni zamanda gençlerimiz sosyal sorumluluklarini da üzerlerine almislardir. Gençlerimizi her konuda destekleyecegimizi ifade ettik. Ayrica Çankiri’nin ulusal ve uluslararasi düzeyde taninmasina da katki yapacaklarina inaniyoruz. saglik, kültür ve spor daire baskanligi bünyesinde topluluklarimiza maddi ve manevi destegi her türlü destegi saglayacagiz. Devletimizin vermis oldugu bütçeyi ögrencilerimize uygun sekilde harciyoruz. Simdiye kadar ögrencilerimizin bütün taleplerini karsiladik ve ayni hiz ve taleple devam etmeye çalisiyoruz” dedi.

Üyesi oldugu toplulugun tanitimini yapan Çankiri Karatekin Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü ögrencisi Mert Ennice, “Bünyemizde gerçeklestirdigimiz etkinlikler; film gösterimleri yapiyoruz, insanlarin sinemayi sevmelerini sagliyoruz. Çesitli akademisyenleri, piyasada teknik ekipte çalisan insanlari üniversitemize getirip sinemayi tanitmalarini amaçliyoruz. Önemli ödül almis filmlerin insanlarla tanitmayi amaçliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA