Boza Içerek Büyüyen Ailede Boyu 1.90'In Altinda Kimse Yok

Bursa’da seyyar saticilikla basladiklari bozacilikta isleri büyüten aile, simdi 81 vilayete yilda 60 ton boza satiyor. Boza içerek büyüyen ailede boyu 1.90’in altinda kimse yok.

Boza Içerek Büyüyen Ailede Boyu 1.90'In Altinda Kimse Yok
Bulgaristan’dan Bursa’ya 1950 yillarda gelen Kusku ailesi, seyyar olarak boza satmaya basladi.

Islerini gelistiren aile, simdi kurduklari fabrikada Türkiye’nin 81 vilayetine günde 60 ton boza gönderiyor. Kis aylarinin vazgeçilmez içecegi olan boza bir çok vitamin ihtiva ediyor. TÜBITAK’ta yapilan testlerde bozada yüksek miktarda çinko, B12, B7 vitamini ve folik asit oldugu ortaya çikti. Kusku ailesinin su ân isin basinda olan üçüncü kusak temsilcileri Atakan ve Samet Kusku’nun, boza içerek büyüdükleri için boylari 1.90’in üzerinde. Bozanin vücut gelisimini arttirdiginin en büyük delili olarak Kusku ailesi gösteriliyor. Ailede herkesin boyunun 1.90’in üzerinde olmasi dikkat çekiyor.

Kis aylarinin gelmesiyle birlikte boza taleplerinin artigini ifade eden Ömür Boza ortagi Atakan Kusku, "Boza nerelere fadali diye sorarsaniz, biz kendimizden biliyoruz. Çocuklarin gelisiminde çok etkili. Boy uzatiyor ve kemikleri gelistiriyor. Bizim çocuklugumuz boza içerek geçti. Sabahtan aksama kadar boza içerdik. Çok boza içtigim için boyum 1.95 santim. Kuzen ve kardeslerimin de boyu uzun. Benim 11 yasinda oglum var, o da çok boza tüketiyor. Onun da boyu yasitlarina göre uzun. Havalarin sogumasiyla birlikte talepler daha da artti. Su ân günde Türkiye’nin 91 vilayetine günde 60 ton boza gönderiyoruz. Bozalarimizi misir, dari ve sekerle üretiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA