Üniversite Siralamasinda 37'Nci Oldu

Akademik itibar, Makale Basina Atif Sayisi ve Fakülte Basina Bildiriler gibi kriterlere göre siralanan üniversiteler arasinda Istanbul Gelisim Üniversitesi (IGÜ) ‘Makale Basina Atif’ kriterine göre 37’nci sirada yer aldi.

Üniversite Siralamasinda 37'Nci Oldu
Dünyanin saygin yüksekögretim derecelendirme kurulusu QS (Quacquarelli Symonds) tarafindan her yil yayimlanan ’Gelisen Avrupa ve Orta Asya Siralamasi 2022 (Europe & Central Asia EECA) raporu yayinlandi.

Yayinlanan raporda, Istanbul Gelisim Üniversitesi, ’Gelisen Avrupa ve Orta Asya Siralamasi’nda (Europe & Central Asia EECA) ilk 350 üniversite arasina girdi. ‘Uluslararasi Akademisyen’ kategorisinde 58’inci olma basarisini gösteren IGÜ, ‘Uluslararasi Ögrenci’ kategorisinde ise 111’nci oldu.

Yüksekögretim Kurulu Baskani (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar’in dünyadaki üniversite derecelendirme kuruluslarini yakindan takip ettigini belirten Istanbul Gelisim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Abdülkadir Gayretli, “YÖK Baskanimizin dedigi gibi manipülasyonlarla elde edilmis üniversite siralamalarinda yer almanin önemi yok. Uluslararasi sayginligi farkli kriterle elde edebiliyorsunuz. Bunu kriterleri ölçen de saygin kurumlar var. Makale basina atif sayisi, akademik itibar gibi basliklarla elde edilen basarilar bu anlamda çok kiymetli” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA