Türkmenistan, Afganistan'a Insani Yardim Gönderdi

Türkmenistan’in Afganistan’a insani yardim gönderdigi bildirildi.

Türkmenistan Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, komsu Afganistan’a aralarinda gida, tekstil ve ev esyasi ile petrol ürünlerinin bulundugu insani yardim malzemelerinin gönderildigi kaydedildi.

Açiklamada, 10 Aralik'taki hükümet toplantisinda Türkmenistan Cumhurbaskani Gurbanguli Berdimuhamedov’un komsu Afganistan'a ekonomik, sosyal ve insani alanlarda sistematik ve düzenli yardim ve kapsamli destegin sürdürülmesi amaciyla bu ülkeye insani yardim yapilmasina iliskin karar aldigi belirtildi.

Açiklamada, insani yardim kapsaminda 1200 ton gida, tekstil ve ev esyasi ile 20 tanker vagondan olusan petrol ürünlerinin Afganistan’a ulastirildigi ifade edildi.

Insani yardimin teslim töreninde Türkmenistan'dan temsilci bir heyet yer alirken Afgan tarafindan da Afganistan Disisleri Bakan Yardimcisi Muhammed Abbas Stanikzai, Herat Eyaleti Valisi Nur Ahmad Islamjar ve diger yetkililer hazir bulundu.

Insani yardim töreninin ardindan Türkmenistan'in katkilariyla Afganistan'da insa edilen Akina ve Turgundi kasabalarindaki camilere sadakalar verildi.

Kaynak: AA