TÜRKAV 'Sali Söylesileri'nin Konugu Ahmet Urfali Oldu

Türkiye Kamu Çalisanlari Kalkinma ve Dayanisma Vakfi (TÜRKAV) Eskisehir Subesi’nin ’Sali Söylesileri’nin bu defaki konugu Ahmet Urfali oldu.

TÜRKAV 'Sali Söylesileri'nin Konugu Ahmet Urfali Oldu
Program hakkinda bilgi veren TÜRKAV Sube Baskani Hasan Çoban, "Türkçemizin medeniyet dili kimligiyle bir kez daha dünyaya duyurulmasina vesile olacak “Yunus Emre ve Türkçe Yili” münasebeti ile Eskisehir TÜRKAV olarak Eskisehirimizin ve ülkemizin çok önemli tarihsel sahsiyetlerinden Yunus Emre’yi anmak amaciyla düzenledigimiz bu söyleside; Eskisehirli çok kiymetli yazar, sair, arastirmaci Ahmet Urfali hocamiz konusmaci olarak katildilar. TÜRKAV Eskisehir Gün Sazak Toplanti Salonunda yapilan söyleside, Yunus Emre’nin eserlerinde yer verdigi sevgi, hosgörü, kardeslik, dostluk, birlik, baris ve esenlik gibi kavramlar konusmanin temasini olusturdu. Bilindigi üzere 2021 yili, Türk dili ve kültürünün en önemli sahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatinin 700. yil dönümü olmasi münasebetiyle UNESCO tarafindan anma ve kutlama yil dönümleri arasina alinmisti. 30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayimlanan Genelge ile 2021 yili Cumhurbaskanligimiz tarafindan “Yunus Emre ve Türkçe Yili” olarak ilan edilmisti" dedi.

Söylesi sonunda Türkav Eskisehir Sube Baskani Hasan Çoban, yaptigi söylesi ve kiymetli bilgiler için Ahmet Urfali ve katilimcilara tesekkür etti.
Kaynak: İHA