Trakya'da Vaka Sayilarinda Korkutan Artis

Saglik Bakani Fahrettin Koca, korona virüs vakalarinin arttigi ilk 10 ili açikladi. Edirne, Tekirdag ve Kirklareli vaka yogunlugu bir önceki haftaya göre en çok artan iller arasinda yer aldi.

Trakya'da Vaka Sayilarinda Korkutan Artis
Saglik Bakani Fahrettin Koca, illere göre her 100 bin kiside vaka oranini gösteren haftalik haritayi açikladi.

27 Kasim-3 Aralik verilerine göre Edirne, Tekirdag ve Kirkareli’de vaka oranlari bir önceki haftaya göre artis gösterdi. Kirklareli’nde her 100 bin kiside görülen vaka orani bir önceki hafta 379,83 iken, bu hafta 456,13’e yükseldi. Tekirdag’da 288,14’dan 336,43’e, Edirne’de ise 212,13’den 278,59’a yükseldi. Edirne, Tekirdag ve Kirklareli vaka yogunlugu bir önceki haftaya göre en çok artan iller arasinda yer aldi.

Vaka sayilarinin artmasina ragmen caddelerde maskesiz gezen çok sayida vatandasin oldugu kameralara yansidi. Trakya’da en yüksek vaka oranina sahip Kirklareli’nde ise caddelerdeki yogunluk tedirgin ediyor.

Kapali ortamlarda kalabalik gruplarin giderek arttigini belirten Edirneli Levent Yaçi, sosyal mesafe kuralinin ortadan kalktigini söyledi.

Dilay Dagdeviren adli vatandas da asidan dolayi halkin rehavete kapildigina deginerek, kapali ortamlarda bir masada 6 kisinin dahi oturdugunu ifade etti.

Edirneli Recep Isilak da, halkin son dönemde dikkatsiz oldugunu söyledi.



(Halil Dag - Hüseyin Çanli - Özlem Ceylan - Sener Urfa /IHA)
Kaynak: İHA