Torunu Selma Argon Ersoy, Istiklal Marsi Sairi Mehmet Akif Ersoy'u Anlatti Açiklamasi

'Vatani, milleti, insanini dert edinmisler ve onlar için bütün ömürlerini vermisler. Dedem de öyle'

Istiklal Marsi Sairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy, Samsun'da ögrencilerle bulustu.

Ersoy, Samsun Büyüksehir Belediyesi Gençlik Hareketi kapsaminda Atakum Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Endülüs Kültür Merkezi katkilariyla Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda, dedesi milli sair Mehmet Akif Ersoy'u anlatti.

Mehmet Akif Ersoy'un egitim ve spora ilgisi oldugunu dile getiren Ersoy, "Dedem dini bütün bir evde büyür. Anne ve baba çok dini bütün insanlar. Baba o dönemin din profesörüdür. Oglunu çok iyi yetistirmis." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un basarili bir egitim sonrasi veteriner hekim olarak atandigini, görevi sayesinde Anadolu'yu karis karis gezme imkani buldugunu vurgulayan Ersoy, sunlari dile getirdi:

"Her yere gitmis. Insanlarla konusmus, onlarla bir olmus. Onlara topragi nasil isleyeceklerini, hayvanlara nasil güzel bakacaklarini ögretmis. Onlarin dertlerini dinlemis. Savaslar içinde zor dönemler. Dedem gibi insanlarin derdi olmasa olmazdi, dert edinirlerdi. Vatani, milleti, insanini dert edinmisler ve onlar için bütün ömürlerini vermisler. Dedem de öyle. Onun için hala aniliyor, hala insanlarin kalbindedir, onlarin içindedir. Hiçbir zaman onlara yüksekten bakmamistir. Milli Mücadele'de, yaptigi görevde insanlari iyi tanidigi için onlara konusmalariyla yön verebilmistir."

Ögrencilere "Akif" filmini izlemelerini öneren Ersoy, "Film 11 aylik dönemi anlatiyor. Istiklal Marsi'nin neden, niçin yazildigini, nasil yazildigini... Görmenizi isterim dogrusu. Güzel bir film. Orada ailem de vardi. Seyrederken kendimi aglamaktan tutamadim." ifadesini kullandi.

Programa, Atakum Kaymakami Kemal Yildiz, Atakum Ilçe Milli Egitim Müdürü Irfan Yetik ile ögretmen ve ögrenciler katildi.
Kaynak: AA