Techbridge Kuzey Yildizi, Genç Girisimcilere Kapilarini Açti

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent’te bilisim teknolojisinin gelismesi için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Bilisim sektörüne destek olacak teknoloji ve inovasyon merkezinin ilki ‘TechBridge Kuzey Yildizi’ hizmete açildi.

Techbridge Kuzey Yildizi, Genç Girisimcilere Kapilarini Açti
Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Türkiye’ye örnek olacak yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Baskent’i dünya baskentleriyle yarisir hale getirmek amaciyla akilli kent uygulamalarini Ankara’ya tasiyan Yavas, genç girisimcileri sevindiren inovasyon ve teknoloji merkezi ‘TechBridge’i Türkiye’de ilk kez Kuzey Yildizi’nda hizmete açtiklarini sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi paylasimla duyurdu. Ankara’da BLD 4.0 dönüsümünün tüm hiziyla devam ettigini belirten Yavas, “Kuzey Yildizi’nda artik fikirler parliyor. Gençlerimiz hayallerini gerçeklestirebilsin istiyoruz. Çankaya, Dikmen, Çayyolu ve Ulus’ta 4 merkez daha açarak binlerce genç girisimcimizin yaninda olacagiz. Siz yeter ki bu ülkeden ümidi kesmeyin” dedi.

Açik ofis alanlarindan teknolojik altyapiya, çok sayida egitim olanaklarindan oyun alanina kadar pek çok destekten ücretsiz yararlanilacak olan ‘TechBridge Kuzey Yildizi’nin kapilari genç girisimcilere açildi. Sektör profesyonelleri tarafindan verilecek seminerler, program tasarimi ve kodlamasi, girisimcilik odakli egitimler ile yatirimci günlerine katilma firsatindan ücretsiz faydalanabilecek olan genç girisimciler, bu sayede yeni fikirlerle girisim dünyasina adim atabilecek. Gelecek projeleri, olusturulan uzman jüri tarafindan seçecek olan Büyüksehir Belediyesi, ürettikleri fikir ve projelerle teknolojik merkezlerden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen girisimciler için ön basvurulari “https://forms.ankara.bel.tr/bld40mer” adresi üzerinden almaya devam ediyor.

Büyüksehir Belediyesi Bilgi Islem Daire Baskani Gökhan Özcan, ülkelerin refahina ve kalkinmasina deger katmak için yüzyilin itici gücünün bilisim ve teknoloji oldugunu vurgulayarak, su bilgileri verdi:

“Ankara Büyüksehir Belediyesi olarak yeni kurulan teknoloji girisimlerine TechBridge agi içinde erisilebilir bilgi kaynagi, altyapi ve hatta potansiyel is firsatlari sunmak için bir platform sunuyoruz. Bu yapiyla sehir refahi açisindan tutturulan hedeflerin basarisini ve büyümesini ödüllendirirken, uyarlanabilirlik, yeni ürünler ve çigir açan

yeniliklere firsat taniyoruz. Bu merkezlerde sektör profesyonelleri tarafindan ücretsiz olarak verilecek seminerler, program tasarimi ve kodlamasi, girisimcilik odakli egitimler ile yatirimci günleri düzenleyerek girisimcilerimizi her alanda desteklemeyi sürdürecegiz.”

Kuzey Yildizi Teknoloji Merkezi’nde yaklasik 80 kisiden olusan 35 farkli girisimci grubunun yer aldigini belirten Özcan, “Parlak fikirlere sahip birçok teknoloji girisimi, islerini gelistirirken, baslangiçta herhangi bir yatirim yapacak kadar sansli degil. Genellikle masraflari nedeniyle bir yil boyunca herhangi bir kar elde etmeden uzun süre dayanamiyorlar. Ankara Büyüksehir Belediyesi olarak, bu yükü parlak fikirleri olan girisimcilerin üstünden kaldirmayi amaçliyor ve onlara tüm bu altyapi kaynaklarini, açik ofis is alanlarini, sinevizyon, telekonferans ve toplanti salonlarini, dinlenme ve fikir sunum alanlarini 7 gün 24 saat açik olacak teknoloji merkezimizde ücretsiz olarak sagliyoruz” dedi.



4 teknoloji merkezi daha Baskent’e kazandirilacak

Büyüksehir Belediyesi, hizmete açilan TechBridge Kuzey Yildizi’ndan sonra 4 teknoloji merkezini daha açarak genç girisimcilere destek olmayi sürdürecek. Çankaya, Dikmen Vadisi, Çayyolu ve Ulus’ta yapilan teknoloji merkezleri ile genç girisimciler bulusturulacak.

Kuzey Yildiz Techbridge’de ilk yapay zeka egitimi

Kuzey Yildizi TechBridge, sayisiz hizmet ve imkanlarla genç girisimcileri bekliyor. Açik ofis alanlari, teknolojik altyapi imkanlari ve oyun alanlarinin disinda merkezlerde yatirimci sunumu hazirlama ve hesaplama yöntemlerinden girisimlerde hukuksal kavramlara, ürün kanvasi olusturmadan sunum sanati egitimine, yurtdisi fon ve tesviklerden 3D dijital mapping ve film çekme egitimlerine kadar ücretsiz çok sayida egitim hizmeti verilmesi planlaniyor.

Genç girisimlere ilk olarak ücretsiz yapay zeka egitimi veren Baskent Üniversitesi Yapay Zeka Arastirma Direktörü ve Yapay Zeka Dernegi Baskani Prof. Dr. Ali Serhan Koyuncugil, su bilgileri paylasti:

“Günümüz teknolojileri artik yapay zeka üzerinden olacak. O yüzden Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin bu uygulamasi son derece basarili. Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi tarafindan Yapay Zeka Strateji Belgesi yayinlandi. Benim de danismanlari arasinda yer aldigim bu belge ile beraber artik gelecegi sekillendirecek olan yapay zeka teknolojilerini kurumsal olarak da bir girisim yapildi. Genç beyinleri bilgilendirmek için yapilan bu tarz egitim programlari çok kiymetli ve degerli. Bu imkanlari saglayan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’a tesekkürlerimi iletiyorum.”

Egitim desteginden faydalanan genç girisimci Erdal Bektas, “Akilli hediye programini yürüten bir girisimciyim. Burayi sosyal medyadan görmüstüm. Burada en önemlisi bir ofis imkanina sahibim. Onun disinda diger girisimcilerle bulusabildigimiz bir alan, internet gibi pek çok imkandan da yararlaniyoruz. Yapay zeka 2020’li yillarin en gözde teknolojisi olacak. Biz de yapay zeka alaninda çalisan bir girisimiz. Bu egitimi çok faydali buldum ve yayginlasmasini istiyorum. Bu imkanlari bize sunan Ankara Büyüksehir Belediyesi’ne çok tesekkürler” derken, bir diger genç girisimci Hazal Cihan ise “Çocuklara özel bir arama motoru projemiz mevcut. Yapay zeka destekli. Bu yüzden buradaki yapay zeka egitimine katildik” dedi.

Kaynak: İHA