Sinop'ta Akademik Yükselme Ve Binis Giydirme Töreni

Sinop Üniversitesinde akademik yükselis gösteren ögretim üyelerine yönelik “Akademik Binis Giyme Töreni” düzenlendi.

Sinop'ta Akademik Yükselme Ve Binis Giydirme Töreni
Ahmet Muhip Diranas Uygulama Oteli’nde gerçeklestirilen tören, Sinop Üniversitesinde Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Onur Senel ile Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Ögretim Üyeleri Dr. Ögr. Üyesi Ebru Sen ve Dr. Ögr. Üyesi Çagri Sen tarafindan sunulan müzik dinletisiyle basladi.

Ardindan katilimcilara hitap eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgin, son iki yilda Üniversitede 21 profesör, 41 doçent ve 35 doktor ögretim üyesi atamasinin yapildigini belirterek, bu atamalarla birlikte toplam profesör sayisinin 44’e, doçent sayisinin 54’e, doktor ögretim üyesi sayisinin ise 167’ye yükseldigini ifade etti.

Dalgin, Sinop Üniversitesinde bugün itibariyla 579 ögretim elemaninin 265’inin profesör, doçent ve doktor ögretim üyelerinden olustugunu dile getirdi.

Konusmanin ardindan, gerçeklestirdikleri akademik faaliyetler sonucunda alanlarinda yükselme kaydeden ögretim üyelerine binisleri giydirildi.

Törene Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanli, Prof. Dr. Hülya Turan, fakülte dekanlari ve ögretim üyeleri katildi.

Kaynak: İHA