Sinirda Yakalanan FETÖ Sanigi Emekli General Itiraz Üzerine Yeniden Tutuklandi

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin itirazi üzerine, dün tahliye edilen Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) sanigi emekli tuggeneral Nuri Cankiymaz yeniden tutuklandi.

Ankara 15. Agir Ceza Mahkemesinde dün görülen durusmada, yaklasik 9 aydir tutuklu olan Cankiymaz adli kontrol sartiyla tahliye edildi.

Bassavcilik, bu kararin kaldirilmasi için ayni mahkemeye itirazda bulunuldu.

Dilekçede, sanigin daha önce kaçma girisiminde bulundugu, bu nedenle adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacagi belirtilerek Cankiymaz'in yeniden tutuklanmasi istendi.

Talebi yerinde görmeyen mahkeme, nihai karari vermesi için itiraz dilekçesini ve dava dosyasini Ankara 16. Agir Ceza Mahkemesine gönderdi.

Itiraz talebini durusmali gören mahkeme, sanigin daha önce yasa disi yollarla yurt disina kaçmaya çalistigi, bu nedenle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacagi gerekçesiyle Cankiymaz'in tutuklanmasina karar verdi.

- Sinirda yakalanmisti

Iddianameye göre, FETÖ sorusturmasi kapsaminda hakkinda yakalama karari çikarilan Nuri Cankiymaz'in da arasinda bulundugu 5 kisi, 25 Subat'ta yasa disi yollardan Yunanistan'a kaçmaya çalisirken sinirda yakalanmisti.

Edirne'de yakalandiginda üzerinde sahte kimlik bulunan Cankiymaz hakkinda, "silahli terör örgütü üyeligi" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarindan dava açilmisti.

Savunmasinda yurt disina çikmak için Edirne'ye geçtigini kabul eden Cankiymaz, "2015'te emekli olduktan sonra sabit bir adreste yasadim. Darbe girisiminden sonra evime baskin yapildi. Ben de gerçekler ortaya çikana kadar yurt disinda bekleyecektim. Daha önceki yillarda gezi amaçli çesitli ülkelere seyahat ettim. Kaçacak olsaydim eger, geri dönmezdim." ifadelerini kullanmisti.

Kaynak: AA