Prof. Dr. Erbas Açiklamasi 'Çevre Ahlaki Projesi Konusunda Faaliyetler Yürütüyoruz'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Diyanet Isleri Baskanligi olarak bizler ülkemizde ‘Sifir Atik, Sifir Israf’ temasiyla Çevre Ahlaki Projesi konusunda faaliyetler yürütmeye çalisiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Erbas Açiklamasi 'Çevre Ahlaki Projesi Konusunda Faaliyetler Yürütüyoruz'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Rusya Federasyonu Müslümanlari Dini Idaresi ve Rusya Müftüler Konseyi tarafindan Moskova’da çevrim içi düzenlenen “17. Islami Forum”a katildi.

“Ekolojik Vaazdan Ekolojik Düsünmeye: Konusmanin En Iyi Yolunu Bulmak” konulu forumda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, Çevresiyle dostça ve insafli bir iliski kuramayan insanoglunun kendisine yazik ettiginin altini çizerek, “Böyle giderse nesillerimize yorgun, yipranmis ve daha zor bir dünya kalacaktir. Bu ise büyük bir vebaldir. Çünkü yasayanlar için çevre ‘hayat’ demektir. Hayatin olmadigi yerde insan da olamaz. Biz sevgili Peygamberimizin hayatini, dogaya ve hayvanlara karsi olan tutumunu nesillerimize ve tüm insanliga anlatmak zorundayiz” ifadelerini kullandi.

“‘Sifir Atik, Sifir Israf’ temasiyla ‘Çevre Ahlaki Projesi’ konusunda ciddi faaliyetler yürütmeye çalisiyoruz”

Islam’in çevreyle ilgili ilkelerinin önemine isaret eden Prof. Dr. Erbas, sunlari kaydetti:

“Burada üzülerek belirtmek isterim ki, çevre konulari söz konusu oldugunda, uluslararasi platformlarda Islam’in çevre ahlaki için koydugu ilkeler gündeme gelmiyor. Dolayisiyla bu ve benzeri konferans ve uluslararasi çalismalarla Islam’in çevre ahlakini daha güçlü sekilde ortaya koymak durumundayiz. Diyanet Isleri Baskanligi olarak bizler ülkemizde ‘Sifir Atik, Sifir Israf’ temasiyla ‘Çevre Ahlaki Projesi’ konusunda ciddi faaliyetler yürütmeye çalisiyoruz. Bu konuda duyarliligin artirilmasi amaciyla sizlerle her konuda is birligi içinde olacagimizi ve destege hazir oldugumuzu belirtmek isterim.”
Kaynak: İHA