Pisa Kulesi Gibi Egilmeye Baslayan Apartman Bosaltildi

Tokat’ta, Pisa Kulesi gibi egilmesi nedeni ile tahliye edilen apartman sakinleri iki hafta sonra esyalarini bosaltti.

Pisa Kulesi Gibi Egilmeye Baslayan Apartman Bosaltildi
Devegörmez Mahallesi Fevzi Çakmak Pasa Sokak üzerinde yaklasik iki hafta önce bir müteahhit firma tarafindan insaat için temel kazisi yapildi. Temel kazisi yapilan yerin yaninda bulunan 4 dairenin bulundugu 4 katli Umut apartmani yana dogru egilmeye basladi.

Yaklasik 30 santimetre yana dogru egilen bina, tahliye edilerek mühürlendi. Binada yapilan incelemelerin ardindan apartman sakinlerinin esyalarini bosaltmasina izin verildi.

Binanin yapilacak hasar tespiti çalismalarindan sonra yikilip yikilmayacagina karar verilecegi ögrenildi.

Bina sakinleri destek bekliyor

Yaklasik bir yil önce tasindiklari binanin hasar görmesi nedeni ile evlerinden olan vatandaslar magdur edildiklerini ileri sürdü. Emekli ikramiyesinin üzerine kredi çekerek ev aldigini belirten Mithat Tas (55), “Evimizi bosaltiyoruz. Çok sikintiliyiz. Bana kiraya dahi ev vermediler. Esyalarimi depolara kaldirmak durumunda kaldim. Benim canim yandi. Bana yetkililerin yarimci olmasini istiyorum. Bu ev bana 400 bin liraya mal oldu. Bana müteahhittin verdigi rakam 350 bin lira” dedi.

Kibar Tas ise çaresizlik içinde olduklarini ifade ederek, "Ocagimiz batti, sokaklarda kaldik. Kimseden yardimda almadik. Çok perisaniz, verilen bu paraya ev alma sansimiz yok. 350 bin liraya nereden ev alayim? Evimizin degerini vermediler. Rabbim hesabini sorsun” diye konustu.

Kaynak: İHA