'Pasinler' Konulu Tanitim Ve Istisare Toplantisi Düzenlendi

Erzurum’un Pasinler Ilçesinde ERVAK (Erzurum Kalkinma Vakfi) üyesi akademisyenler için termal turizmde Pasinler konulu tanitim ve istisare toplantisi düzenlendi.

'Pasinler' Konulu Tanitim Ve Istisare Toplantisi Düzenlendi
Pasinler Belediye Baskani Ahmet Dölekli, termalde zirve ilçe Pasinler sloganiyla baslattigi termal turizmde Pasinler programinda Erzurum Kalkinma Vakfi Baskani Eczaci Erdal Güzel ve vakif üyesi akademisyenleri misafir etti.

Pasinlere 70 kisilik vakif üyesi kafilesiyle adeta çikarma yapan Vakif Baskani Güzel, Erzurum’a katma deger saglamak üzere kurulan ERVAK’in Erzurum merkez ve ilçelerinde önemli yatirimlarin gerçeklesmesine vesile olan köklü bir vakif oldugunun altini çizerek Sultan Sekisi programi ile birçok yatirimin gerçeklestirildigini ifade etti.

Pasinler’de bulunmanin kendileri için son derece kiymetli oldugunu, böyle bir programda Pasinler’de olduklari için son derece mutlu oldugunu belirtti.

Tarihsel süreçte Pasinler’in Dogu Anadolu ve Anadolu cografyasi için adeta bir baskent oldugunu vurgulayan Güzel, “ Pasinler, 1048 Pasinler Zaferi ile Türklügün Anadolu’ya yelken açtigi kadim bir sehrimizdir. Tarihi ile termal kaplicalari ile ovasi ile Erzurum’un en güzide ilçelerinden bir tanesidir. Termal yatirimlarini ve projelerini bizlerle paylasmak üzere bizleri Pasinler’e davet eden kiymetli belediye baskanimiz Ahmet Dölekli’ye sükranlarimi sunuyorum. Inaniyorum ki el birligi ile bu ilçeye kazandiracagimiz çok sey var” ifadelerini kullandi.

Pasinler Belediyesi’nde tesislerle ilgili bilgilendirme toplantisi akabinde tanitim filmi gösterimi ile baslayan program belediyeye ait olan Kale Termal Otel’de devam etti. ERVAK heyeti otel gezisi ardindan sirasiyla Pasinler Termal Aile Kabinleri, Büyük Erkek ve Kadin Kaplicalari ardindan Tarihi Küçük Kaplica’yi ziyaret etti. Pasinler Belediye Baskani Ahmet Dölekli programla ilgili “Termalde merkez ilçe Pasinler programlarimizin ilkini ERVAK Baskanimiz Erdal Güzel ve vakif üyesi akademisyenlerimizin katilimiyla gerçeklestirdik. Baskanimiza ve istirakçi heyete sükranlarimi sunuyorum. Bir sözümüz vardi bizim. Bu sözü tutmanin gayreti içerisindeyiz. Pasinler’i tarih turizminin ve termal turizmin baskenti yapmakti bu söz. Bu minvalde büyük yatirimlar gerçeklestirdik. Termal Kampus alani dedigimiz Kaplicalar Mahallemizde Büyük ve Küçük Kaplicalarimizi restore ettik. Büyük Kaplicamizi kadinlarimiza, Küçük Kaplicamizi gelin hamami gibi kültürümüzün parçasi organizasyonlar için kiralanmak suretiyle vatandaslarimiza tahsis ettik. Dulkadiroglu döneminden bugüne kaplicalarimiza ek olarak ilk defa Cumhuriyet tarihinde yeni bir büyük kaplica kazandirdik ve erkek misafirlerin hizmetine sunduk. Termal Kale Otelimizi belediye bünyesinde restore ederek 32 yatak 80 misafir kapasiteli bir konaklama tesisini ilçemize kazandirdik. Otelde yer alan 9 adet aile kabinini sil bastan yaptik ve yine otel misafirlerine tahsis ettik. Dogu Anadolu’nun ilk Türkiye’nin sayili termal aile kabinli otel konseptini Pasinler Termal Aile Kabinlerinde hayata geçirdik. 12 kabinlik aile banyolarimizdan saatlik ya da gecelik konaklamali olarak ailelerimizin hizmetine sunduk. Ilçe tarihinin en kapsamli sondaj faaliyetini baslattik. Bir ay içerisinde yaptigimiz ve yapacagimiz tüm tesislere yillarca kaynak saglayacak can suyu sondaji ile tesislere su yeter mi sorusunu gündemden tamamen kaldirmak üzere gün sayiyoruz. Pasinler’de termal rehabilitasyon ve fizyoterapi merkezini hayata geçirmek, termal saglik hususunda ihtisaslasmis bir meslek yüksek okulunu ilçemize kazandirmak, basladigimiz Bungalov Konaklama Tesisi projelerimizi peyder pey hayata geçirerek yeni dönemde güzel günleri el birligiyle insa edecegiz insallah. Bugün ERVAK heyetiyle basladigimiz tanitim programlarimiz araliksiz olarak devam edecektir. Degerli ziyaretleri, kiymetli tespitleri ve destek vermek istedikleri projeler hasebiyle ERVAK Vakfi Baskanimiz Erdal beyefendiye sahsinda istirakçi ERVAK üyesi akademisyenlere sonsuz tesekkür ediyorum. Pasinler bizim, Erzurum bizim. Insallah bizim olani en güzel yere el birligiyle ulastiracagiz.” Seklinde konustu.

Program toplu fotograf çekimi ve karsilikli hediyeler verilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA