Oyun Endüstrisinin 2026'Ya Kadar 300 Milyar Dolara Ulasmasi Bekleniyor

Casper, pazar arastirmalarina göre oyun endüstrisinin 2026'ya kadar 300 milyar dolara ulasmasinin beklendigini bildirdi.

Casper açiklamasina göre, oyun pazarindaki büyüme konsol, PC veya mobil platform fark etmeksizin oyun sektörünü etkileyen dinamik teknolojik trendlerden kaynaklaniyor.

Casper'in güç ve performans bilgisayari Excalibur, trendlere en hizli sekilde uyum saglayan oyun dünyasindaki gerçeklesecek gelismelere isik tutarak 2022'ye damga vurmasi beklenen 6 trendi siraladi.

Excalibur tarafindan yapilan analizde ortaya konulan 6 trende göre, gelecek yil daha fazla güç, daha fazla performans talep edilecek. Oyunlari oynatabilecek teknolojik gelismelere sahip oyun bilgisayarlari çok önemli hale gelecek. Oyunseverler, 2022'de daha üstün teknolojiye sahip bilgisayarlar talep edecek.

Ikinci olarak oyun aksesuarlarina ihtiyaç artacak. Oyunseverlerin yüksek performans alabilecekleri özel olarak tasarlanmis kulakliklar, mikrofonlar veya monitörler gibi oyun aksesuarlarina ihtiyaç gelecek yil daha da ön planda olacak.

Gelecek yil öne çikacak trendler arasinda üçüncü sirada "devam oyunlarinin artmasi" yer aliyor. Ilgi üzerine eski oyunlara yeni versiyonlar çikarmaya baslayan sektörün, taleplerin artmasiyla daha fazla devam oyunu 2022 ve sonrasinda piyasaya sürmesi bekleniyor.

- Kripto paralar oyun dünyasinda daha çok kullanilacak

Gelecek yil kripto paralar oyun dünyasinda daha çok kullanilacak. Gerçek para kullaniminin azalmaya baslandigi oyun endüstrisinde gelecek dönemde satis islemlerinin çogunun kripto paralar üzerinden yapilmasi bekleniyor.

Oyun dünyasina 2022'de damga vurmasi beklenen trendler arasinda besinci sirada "VR ve oyun bir olacak" yer aliyor. Gelecek yil artan taleple sektöre daha fazla sanal gerçeklik (VR) tabanli oyunun çikmasi ve teknolojik cihazlarin bu evrene göre sekillenmesi öngörülüyor.

Gelecek yil öne çikacak trendlerden altincisi da "e-sporun daha da popüler olacak" olmasi. Oyun endüstrisinin bakis açisini tamamen degistiren e-spor endüstrisinin 2022'de büyük bir artis göstermesi bekleniyor.

Kaynak: AA