Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den Rektör Çakmak'a Ziyaret

Tarim ve Orman Bakanligi Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’i ziyaret etti.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den Rektör Çakmak'a Ziyaret
Rektörlük makaminda gerçeklesen görüsmede Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Tarim ve Orman Bakanligi öncülügünde Erzurum ve bölgesinde tarimdan turizme, ulasimdan istihdama pek çok konuda ülke ekonomisine katma deger saglamayi hedefleyen Çoruh Nehri Havzasi Projesine iliskin fikir alisverisinde bulundu.

Orman Genel Müdür Karacabey’e ETÜ’nün kampüs yerleskesindeki agaçlandirma çalismalari hakkinda da bilgi veren Rektör Bülent Çakmak, “Geçtigimiz yaz yasanan felaketlerin ardindan ormanlarin gerek bizler için, gerek diger canlilar için ne kadar önemli oldugunu bir kez daha görmüs olduk. Bu dogrultuda üniversite kampüsümüzün yesillendirmesine yönelik yaptigimiz çalismalari hizlandirdik” seklinde konustu.

Dikilen her bir fidanin önemli oldugunu ifade eden Karacabey ise: “Ister üniversite kampüsüne, ister okul bahçesine, ister dag basina, ister yol kenarina dikilsin, her bir agacin bu topraklar için önemi oldukça büyük. Yapilan bu agaçlandirma çalismalarina ögrencilerimiz ne kadar dahil edilirse o kadar güzel sonuçlar aliriz” dedi.

Ziyaret, Rektör Çakmak’in Genel Müdür Karacabey’i ETÜ’nün inovasyon merkezlerini gezdirmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA