Nefise Dolapci Cinayetinin Sanigina Agirlastirilmis Müebbet Ve 22 Yil 6 Aya Kadar Hapis Istemi

Esas hakkindaki mütalaada, tutuklu sanik Ibrahim Yener'in 'bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldirmak veya islenmesini kolaylastirmak ya da yakalanmamak amaciyla kasten öldürme', 'cinsel amaçla kisiyi hürriyetinden yoksun birakma' ve 'cinsel saldiri' suçlarindan cezalandirilmasi istendi Mütalaadan: 'Dosya kapsamina göre, sanigin, maktulü özgürlügünden alikoymak suretiyle isledigi cinsel saldiri suçunu gizlemek için öldürdügü kanaatine varilmistir'.

Besiktas'ta, 2018 yilinda 53 yasindaki apartman görevlisi Nefise Dolapci'yi öldürdügü gerekçesiyle yargilanan tutuklu sanik Ibrahim Yener'in (30), "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldirmak veya islenmesini kolaylastirmak ya da yakalanmamak amaciyla kasten öldürme", "cinsel amaçla kisiyi hürriyetinden yoksun birakma" ve "cinsel saldiri" suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 22 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Istanbul 4. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Ibrahim Yener cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Durusmada, maktul Nefise Dolapci'nin esi Murat Dolapci, kizi Nihal Dolapci ve avukatlari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati da hazir bulundu.

Maktulün esi Murat Dolapci, sanigin suçu canice isledigini belirterek, en agir cezayi almasini istedigini söyledi.

Bakanlik avukati da ayni talepte bulunarak, "Sanik suçu canavarca islemis, sonrasinda ambulansi aramamis ve herhangi bir yere bildirimde bulunmamis ayrica kaçmistir. Verilen cezada indirim uygulanmasin." dedi.

Durusmada, Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasini açikladi. Mütalaada, fitness hocasi oldugu belirtilen sanik Ibrahim Yener'in, sofbeni çalismadigi için maktul apartman görevlisi Nefise Dolapci'yi aradigi, makulün daireye gelerek sofbeni kontrol ettigi, birini gönderecegini söyleyip ayrildigi anlatildi.

Mütalaada, 20 dakika sonra tekrar daireye gelen Dolapci'nin, Yener'i yüksek sesle müzik dinledigi için uyardigi kaydedilerek, Yener'in de "Hadi abla isine bak." diyerek tersleyip itekledigi maktulün de itekleyerek karsilik verdigi aktarildi.

Bu duruma sinirlenip maktulü sert bir sekilde itekleyerek yere düsüren sanik Yener'in, biçak getirip maktule savurdugu, yumrukladigi ve aralarinda arbede yasandigi ifade edilen mütalaada, sanik Yener'in maktulün bogazini kestigi, devaminda da panik halinde lüks araciyla olay yerini terk ettigi, nisanlisini arayip cinayet isledigini söyledigi, annesinin evinde geceyi geçirdikten sonra ertesi gün teslim oldugu bildirildi.

Olay yeri inceleme raporlarina göre maktulün üst kismi yari çiplak halde bulundugu, Adli Tip Kurumu raporuna göre ise maktulün iç çamasirinda saniga ait DNA'ya rastlandigi kaydedilen mütalaada, "Üzerindeki elbiseleri yirtilan, saniga direnç gösteren ve vücudunda birden çok kirik ve kesi olacak sekilde darbedilip öldürülen maktulün kendisine yönelik cinsel saldiri eylemine riza göstermedigi, karsi koydugu, bu eylem sirasinda maktülün alikonuldugu degerlendirilmistir. Dosya kapsamina göre sanigin, maktulü özgürlügünden alikoymak suretiyle isledigi cinsel saldiri suçunu gizlemek için öldürdügü kanaatine varilmistir." denildi.

Esas hakkindaki mütalaada, sanik Ibrahim Yener'in "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldirmak veya islenmesini kolaylastirmak ya da yakalanmamak amaciyla kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet, "cinsel amaçla kisiyi hürriyetinden yoksun birakma" suçundan 3 yildan 10 yil 6 aya kadar hapis ve "cinsel saldiri" suçundan 12 yildan az olmamak suretiyle hapis cezasina mahkum edilmesi istendi.

???????Mütalaaya karsi savunmasi sorulan sanik Yener, "Adaletinize siginiyorum. Bu yüz kizartici suçu islemedim. Olayin kaza oldugu asikar." dedi.

Mahkeme heyeti, esas hakkindaki mütalaaya karsi savunma hazirlamalari için taraflara süre verirken, sanigin tutukluluk halinin devamina hükmederek durusmayi erteledi.

Kaynak: AA