Milas Mesleki Egitim Merkezi'nde, 50 Kütüphaneye Kitaplik Üretildi

Milas Mesleki Egitim Merkezi tarafindan 50 okulda açilacak olan kütüphaneler için kitaplik üretimini tamamladi.

Milas Mesleki Egitim Merkezi'nde, 50 Kütüphaneye Kitaplik Üretildi


Milas Mesleki Egitim Merkezi, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsaminda ihtiyaç olan kitaplik üretim çalismalarini tamamladi. Usta ögretici, ögretmen ve ögrencilerin hummali çalismalari neticesinde 35’i duvar, 15’i koridor olmak üzere 50 kütüphaneye kitaplik imal edildi. Atölye çalismalarinin sonucunda 50 okul için toplamda; 140 masa, 540 adet koridor tipi, 700 adet ise duvar tipi kitaplik üretim isi basariyla tamamlandi.

Pandeminin en zorlayici dönemlerinde ürettikleri dezenfektan paspasi ve dezenfektan standi ile toplum sagligi açisindan önemli girisimlerde bulunan Mesleki Egitim Merkezi Döner Sermaye Isletmesi, duvar tipi ve koridor tipi olmak üzere iki çesit kitaplik üretimi yapti. Yaklasik iki haftalik bir çalismanin sonucunda imal edilen kitapliklar, kütüphanenin kullanim alanina göre tasarlanarak ögrencilerin kullanima hazir hale getirildi.

Proje kapsaminda, kitapligin yani sira masa üretimi de yapan Mesleki Egitim Merkezi ekibinin atölye çalismalari sonucunda Milas’ta kütüphanesiz okul kalmadi.

Bütçesi Milli Egitim Bakanligi tarafindan karsilanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi ile Mugla genelinde toplam 295 okul için kütüphane yapildi.
Kaynak: İHA