Kirikkale'de Zabita Ekipleri Firinlari Denetledi

Kirikkale Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, kent merkezinde faaliyet gösteren firinlarda denetim gerçeklestirdi.

Belediyeden yapilan açiklamada, zabita ekiplerinin vatandaslarin saglikli ve kaliteli hizmet alabilmeleri için firinlarda ruhsat, gramaj ve hijyen denetimlerini sürdürdügü belirtildi.

Ekiplerin imalathanelerin temizligi, hammaddelerin saklanma kosullari, ürünlerin son kullanma tarihleri, ekmek gramaji ve çalisanlara yönelik denetimlerine devam ettigi aktarilan açiklamada, "Genel temizlik kurallarina uygun sekilde üretim yapmayan is yerlerinin eksiklerini bir an önce gidermeleri için islem baslatilirken, üretim esnasinda maske, eldiven ve bone takilmasi konusunda da uyarilarda bulundu. Denetimler kapsaminda 2021 yili içerisinde 100'ün üzerinde firinda denetim gerçeklestiren ekipler, kurullara uymayan isletmelere de cezai islem uyguladi." ifadeleri aktarildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Belediye Baskani Yardimcisi Mutlu Erol Bakir, sunlari kaydetti:

"Yapilan denetimlerimizde ciddi bir sikinti ile karsilasmadik. Vatandaslarimizin sagligini düsünerek kurallara uyan esnaflarimiza tesekkür ediyoruz. Eksikleri bulunan isletmeleri de bu eksikliklerini gidermeleri hususunda uyararak gerekli yasal süreyi taniyoruz. Insan sagligini tehdit edebilecek unsurlari ortadan kaldirmak ve halk sagligini korumak amaciyla denetimlerimiz araliksiz devam edecek."

Kaynak: AA