Istanbul'da Okul Terki Yasayan Ögrenciler Için Mesleki Egitim Seferberligi Baslatildi

Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, okul terki yasayan ögrencilerin mesleki egitim programlarinda egitimlerini tamamlamalari amaciyla baslatilan seferberlik kapsaminda, Mesleki Egitim Merkezi Tanitim ve Bilgilendirme toplantilari düzenledi.

Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Yazici'nin baskanligindaki toplanti, Bagcilar Edip Iplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeytinburnu Istanbul Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Kadiköy Anadolu Imam Hatip Lisesi'nde 3 oturumda gerçeklestirildi.

Toplantilara, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Zekine Dayioglu, 39 ilçe milli egitim müdürü, ilçe milli egitim mesleki egitimden sorumlu sube müdürleri, 340 mesleki ve teknik egitim okul ve kurum müdürü ile kentteki rehberlik arastirma merkezi müdürleri katildi.

Geleneksel çiraklik, kalfalik ve ustalik egitimlerinin de verildigi yerler olan mesleki egitim merkezlerinin hemen herkes tarafindan ulasilabilir olmasinin esas alindigi belirtilen toplantida, sürekli devamsizlik, akademik basarisizlik gibi sebeplerden ötürü egitimlerini tamamlayamamis olanlara yönelik bir farkindalik olusturularak, bu programa ögrenci kazandirilmasi konusu ele alindi. Bu sayede ögrencilerin egitim sistemi içerisinde kalarak egitime katilim oraninin yükseltilmesi, nitelikli isgücüne katilim ve istihdam artisi saglanacagi vurgulandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, gerek genç issizligin azaltilmasi gerekse sektörün talep ettigi ara eleman ihtiyacinin karsilanmasinin oldukça önemli oldugunu belirtti.

Istanbul'da farkli sebeplerden dolayi okul terki yasayan, egitimlerini tamamlayamayan ögrenciler için söz konusu programin büyük bir firsat oldugunu vurgulayan Yazici, 36 mesleki egitim merkezinin yaninda 278 mesleki ve teknik Anadolu lisesi bünyesinde de bu programlarin uygulanmaya baslandigini ve toplamda bu sayinin 314'e ulastigini kaydetti.

Yazici, mesleki egitim merkezlerinde 33 alan ve 181 meslek dalinda egitim verildigine, bunun oldukça genis bir yelpaze olusturduguna isaret ederek, "Egitim terki yasayan ögrencilerimiz ilgili alan ve dallarda bu program ile egitimlerini tamamlayabilecekler." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA