Inegöl'de Zabita Ekipleri Fahis Fiyatlara Karsi Denetimlerini Siklastirdi

Bursa’nin Inegöl ilçesinde market ve pazarlarda fahis fiyatlara karsi denetim yapiliyor.

Inegöl Belediyesi Zabita Müdürlügüne bagli ekipler, market ve pazarlarda fahis fiyat artisi, eksik gramaj ve fiyat etiketleriyle ilgili denetimlerini sürdürüyor.

Özellikle gida ve temizlik ürünlerinde fiyat artislarinin önüne geçmek için denetimlerini siklastiran ekipler, etiket fiyati ile kasa fiyati kontrolleri de yaparak güncel fiyatlarini kayit altina aliyor.

Bu kapsamda zabita ekipleri tarafindan daha önce yapilan denetimlerde tutulan kayitlar ile güncel fiyatlar karsilastirilarak fahis fiyat artisi belirlenen 30 isletme hakkinda yasal islem baslatilmak üzere belgeleri Ticaret Il Müdürlügüne sevk edildi.

Diger yandan raf ile kasa fiyatlari arasinda fiyat farkliliklari bulundugu tespit edilen 19 isletmeye, aldatici ya da standart disi fiyat etiket tarifesi uygulayan 14 isletmeye ve satisa sundugu ürünlerde fiyat etiketi bulundurmayan semt pazari esnafina idari para cezasi uygulandi.

Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, konuyla ilgili açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Ülkemizin içerisinde bulundugu durumu kullanmak isteyenlere asla müsaade etmeyecegiz. Vatandaslarimiz müsterih olsun. Bir adaletsizlik varsa, hak yerini bulana kadar pesini birakmayacagimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Önceligimiz vatandasimizin magdur olmamasi. Bu dogrultuda tüm ekiplerimizle süreç sonlanana dek denetimlerimiz araliksiz sürecek. Insallah en kisa sürede el birligi ile bu zorlu günleri de atlatacagiz, bundan süphemiz yok ancak en fazla birlik olmamiz gereken bu süreçte birileri sartlari kendi lehine çevirmeye çalisiyorsa buna da müsaade etmeyecegiz."

Kaynak: AA