Fakir'den 30 Milyon Dolarlik Üretim Tesisi Yatirimi

Fakir Hausgerate Yönetim Kurulu Baskani Ali Zeki Saruhan:'Sirketimizin organizasyon yapisinda ve satis ve pazarlama kanallarinda bir dizi yenilik yapma karari aldik. Çok kisa sürede yeni ürünlerimiz ve yeni satis kanallarimiz tüketicimizin karsisina çikacak'

Almanya Stuttgart ve Türkiye'de Çorlu'da üretim faaliyetlerine devam eden Fakir Hausgerate, Orhanli'da bulunan 37 dönüm arazisine 30 milyon dolarlik yeni bir yatirim yapma karari aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, toplam 25 bin metrekarelik kapali alanda yapay zeka, artirilmis gerçeklik, biyoteknoloji, bluetooth ve IOT (nesnelerin interneti) teknolojili ürünlerin üretimine 2022 yilinin son çeyreginde baslanacak. Tesiste üretilecek ürünlerin yüzde 75'inin Avrupa, Amerika ve Rusya pazarina ihraç edilmesi hedefleniyor.

Yakin dönemde Deloitte Digital ile birlikte stratejik bir çalismayi hayata geçiren sirket, basta Türkiye pazari olmak üzere faaliyet gösterdigi tüm pazarlara yönelik yeni hedefler belirledi. Fakir Hausgerate 2024 yil sonu itibariyla Türkiye pazari cirosunu üç kat artirmayi ve yeni tesisinin de katkisiyla üç milyonu askin katma degeri yüksek ürün satisina ulasmayi hedefliyor.

- "Geleneksel kanali terk etmeden e-ticarette büyümeyi basaracak bir yapi kurduk"

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Fakir Hausgerate Yönetim Kurulu Baskani Ali Zeki Saruhan, geleneksel kanali terk etmeden e-ticarette büyümeyi basaracak bir yapi kurduklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Modern isletmeciligin sartlarindan biri reformist ve dinamik olmaktir. Günün ve gelecegin sartlarina ayak uyduracak adimlari atabilme becerisini ve kararliligi gösterebilen markalar, genç neslin de sevdigi markalara dönüsebilir. Yeni yasam tarzlari ve yeni ihtiyaçlara yönelik ürün ve hizmet gelistiremeyenler rekabette hep geride kalir. Bu gerçekten hareketle biz de Fakir Hausgerate markamizin ürün segmentasyonunda, sirketimizin organizasyon yapisinda ve satis ve pazarlama kanallarinda bir dizi yenilik yapma karari aldik. Çok kisa sürede yeni ürünlerimiz ve yeni satis kanallarimiz tüketicimizin karsisina çikacak."

- "Tüm kanallari kapsayacak güce ve ekibe sahibiz"

Yenilikten bahsedildiginde eskinin terk edilecegi fikrinin olustugunu ancak yeni dönemde bayileri ve tedarikçileri ile kol kola yürümeye devam edeceklerine vurgu yapan Saruhan, sözlerini su sekilde sürdürdü:

"Yeni magazacilik konseptine, e-ticarete ve organize kanallarda büyümeye dönük ciddi yatirim yapma kararini aldik. Bu alanda çok rekabetçi adimlar atiyoruz. Ancak geleneksel kanallari terk etmek gibi bir niyetimiz kesinlikle yok. Tam aksine, yeni organizasyon yapimizi geleneksel kanali terk etmeden e-ticarette büyüyecek sekilde kurduk. Tüm kanallari kapsayacak güce ve ekibe sahibiz."

Ali Zeki Saruhan, Almanya'da 1933 yilindan bu yana var olan üretim ve Ar-Ge merkezinin yani sira 2011 yilinda Türkiye'de de yeni bir Ar-Ge merkezi kurduklarini belirterek, "Merkezimizde yapilan çalismalarla bugün hem yeni ürün gelistirmeleri hem de mevcut ürünlerin yeni ihtiyaçlar ve beklentiler dogrultusunda iyilestirilmeleri üzerine çalismalar yürütülüyor. Üniversiteler ve teknoloji enstitüleriyle de yakin is birliklerimiz devam ediyor. Önümüzdeki dönemde tasarim konusunda da pek çok yenilikle tüketicimizi daha da memnun edecegimize inaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA