Eskisehir Ve Çevresinde Kar Yagisinin 6 Gün Etkisini Göstermesi Bekleniyor

Meteoroloji 3’üncü Bölge Müdürlügü’nün tahminlerine göre bugün aksam saatlerinden itibaren Eskisehir sehir merkezi dahil tüm ilçelerde ve çevre illerde 6 gün boyunca kar yagisi bekleniyor.

Eskisehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da soguyan havayla birlikte yogun kar yagisinin hayati olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren Eskisehir’in yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yagisinin, aksam saatlerinden itibaren sehir merkezinde de görülecegi ifade edildi. Meteoroloji 3’üncü Bölge Müdürlügü’nden alinan hava tahminlerine göre kar yagisi 20 Aralik’a kadar etkisini gösterecek.

Hava sicakliklarinin ise önümüzdeki günlerde, mevsim normallerinin 1 ile 3 derece altinda seyredecegi ögrenildi. Eskisehir’de hava sicakliginin en yüksek 5 derece, en düsük ise 0 derece olacagi tahmin edilirken, rakimi 1000 metrenin üzerindeki yerlerde ise termometreler 0 derecenin altini gösterecek. Ayrica Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü’nce gece saatlerinde olusabilecek buzlanma ve don olaylari hakkinda uyari yapildi.
Kaynak: İHA