Edirne'de Asiri Yagistan Zarar Gören Yerlerde Hasar Tespit Çalismasi Basladi

Enez Kaymakami Sükrü Alperen Göktas: 'Biz tüm hasar gören yerleri az çok demeden, az hasarli ya da orta hasarli olarak kaydediyoruz. Agir hasarli bir ev yok. Hiçbir vatandasimizin magdur olmasini istemiyoruz'

Edirne'nin asiri yagistan ve selden etkilenen Enez ilçesinde hasar tespit çalismalari basladi.

Enez Kaymakami Sükrü Alperen Göktas, AA muhabirine, asiri yagis sebebiyle bazi köylerde olusan hasarin tespiti için çalismalara basladiklarini belirtti.

Birkaç güne kadar sularin çekilmesiyle hasar gören yerlerin daha net ortaya çikacagini ifade eden Göktas, hiçbir vatandasin magdur olmasini istemediklerini vurguladi.

Bölgede tüm hasarli yerlerin kayit altina alindiginin altini çizen Göktas, "Biz tüm hasar gören yerleri az çok demeden, az hasarli ya da orta hasarli olarak kaydediyoruz. Agir hasarli bir ev yok. Hiçbir vatandasimizin magdur olmasini istemiyoruz. Esyalari zarar gören, hayvanlari telef olan vatandaslarimiz var. Jandarmanin tutmus oldugu rapora göre yaklasik 90 ev var, fakat tabii ki net rakamlar degil. Çalismalarimiz devam ediyor." dedi.

Göktas, yagis nedeniyle Gülçavus köyü sahilindeki köprü ve zarar gören yolun sularin çekilmesinin ardindan tekrar tamir edilecegini belirtti.

Enez ilçesinde önceki gün asiri yagislar sonrasi sel meydana gelmis, 1 kisi selde yasamini yitirmisti.

Kaynak: AA