Denizli Büyüksehir, Hz. Mevlana Için Anma Programi Düzenleyecek

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Hz. Mevlana’nin Hakk’a vuslatinin 748. yildönümü dolayisiyla anma programi düzenleyecek. Tüm vatandaslarin davetli oldugu program 17 Aralik Cuma günü Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek.

Denizli Büyüksehir, Hz. Mevlana Için Anma Programi Düzenleyecek


Denizli Büyüksehir Belediyesi, büyük düsünür ve mutasavvif Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatinin 748. yildönümü dolayisiyla anma programi düzenleyecek. Denizli Büyüksehir Belediye Konservatuari’nin gerçeklestirecegi anma programi 17 Aralik Cuma günü aksami saat 20.00’de Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yapilacak. Programda Denizli Büyüksehir Belediyesi Konservatuari Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, güftesi Yunus Emre’ye ait olan ilahiler söyleyecek, ayrica Ali Sürücüoglu ile Ahmet Sarikaya kasideler okuyacak. Tüm vatandaslarin davetli oldugu gecede pandemi kurallarinin uygulanacagina dikkat çekildi.

“Seb-i Arus’a tüm hemsehrilerimi davet ediyorum”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, büyük düsünür Hz. Mevlana’nin ögreti ve mesajlariyla farkli kültür ve dinlere mensup insanlarin hosgörü ve baris içinde yasamalarina önemli katkilar sundugunu belirtti.

Bugünün dünyasinda her zamankinden daha fazla Mevlana felsefesine ihtiyaç duyuldugunu ifade eden Baskan Zolan, "Büyüksehir Belediyesi olarak, sevgi ve hosgörüyü temel alan evrensel mesajlariyla gönülleri birlestiren büyük mutasavvif Hz. Mevlana’yi gelecek nesillere anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda düzenleyecegimiz Seb-i Arus’a tüm hemsehrilerimi davet ediyor, ilahi aska adadigi 66 yillik ömrü süresince insana ve hayata dair eserler birakan Hz. Mevlana’yi rahmetle aniyorum" dedi.

Kaynak: İHA