Cumhurbaskani Basdanismani Topçu, Burkina Faso Milletvekili Tall'i Ve Bosna Bankasi Müdürü Zekovic'i Kabul Etti

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Burkina Faso’nun Ilerleme Için Halk Hareketi (MPP) Partisi Milletvekili Amadou Tall ve Bosna Bankasi Müdürü Asmir Zekovic’i makaminda kabul etti.

Cumhurbaskani Basdanismani Topçu, Burkina Faso Milletvekili Tall'i Ve Bosna Bankasi Müdürü Zekovic'i Kabul Etti
Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Burkina Faso’nun MMP Partisi Milletvekili Amadou Tall ve Bosna Bankasi Müdürü Asmir Zekovic’i makaminda kabul etti. Cumhurbaskanligi Külliyesinde gerçeklesen ziyarette, Burkina Faso MMP Milletvekili Amadou Tall Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu’yu yaptigi konusmada su ifadeleri kullandi:

“TIKA, Türk Kizilayi ve Türk sivil toplum kuruluslari STK saglik, gida, egitim, bilim, ulasim gibi birçok alanda Burkina Faso’nun baris ve refahi için çalismaktadir. Türk Hava Yollari ise Istanbul’dan baskent Vagadugu’ya haftada dört kere direkt uçuslar yapmaktadir. Türkiye, Burkina Faso’nun devlet ve millet olarak kalkinmasinda savunma ve terörle mücadelesinde ‘serefli insanlar ülkesi’ Burkina Faso’nun yanindadir. Bu dünyaya sahip oldugunu iddia eden devletler diyor ki, Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadogu’daki menfaatlerimiz, Türkiye’nin ve Tayyip Erdogan’in gitmesinden yanadir. Türkiye ve Türk halkinin kendilerini samimi ve kalpten kardes olarak gördügünü biliyor ve Cumhurbaskani Erdogan ve Türk halkini çok seviyoruz”
Kaynak: İHA