Büyüksehirden 2 Bin Sokak Hayvanina Bakim Evi

Antalya Büyüksehir Belediyesinin, bin 312 kedi ve 732 köpek kapasiteli modern tesisinin insaati hizla sürüyor. 42 bin metrekarelik tesis tamamlandiginda, sokak hayvanlari yerden isitmali ve modern yeni yasam alanlarina kavusmus olacak.

Büyüksehirden 2 Bin Sokak Hayvanina Bakim Evi


Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Kepez Kirisçiler Mahallesi’nde insa ettigi Sokak Hayvanlari Bakim Evi Projesi’nde betonarme isleri tamamlandi. Duvar ve siva imalatlarinin da sona yaklastigi projede, önümüzdeki haftalarda dis cephe boyalari yapilacak. Proje, tamamlandiginda bin 312 kedi, 732 köpek kapasitesiyle Türkiye’nin en modern ve en üst seviye imkanlarini bünyesinde barindiracak.

“Modern tesis”

Ekiplerin hummali çalismalariyla projenin insaati büyük bir hizla devam ediyor. 42 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen projede 6 bin 800 metrekare kapali alan bulunuyor. Proje, genis barinak ve yasam alanlari, yerden isitmali ve modern sogutma sistemleri ile sokak hayvanlarina bir yuva olacak.

“Beton isleri bitti”

Sokak Hayvanlari Bakim Evi Projesi’nde binalarin duvar, siva, alçi, mermer imalatlari yüzde 90 oranina ulasti. Tesisin elektrik ve su baglantilari da yapildi. Alt yapi tesisat islerine baslanilan projede yangin hidrandi ile yagmursuyu alt yapilari ve pis su alt yapi imalatlarinda sona gelindi.

“Her detay düsünüldü”

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Bakim Evi Projesi’nde kedi ve köpekler için ayri ayri serbest dolasim alani, yavrulu anne, engelli kedi, hasta reviri, yogun bakim, operasyon öncesi ve sonrasi bölümleri ile karantina, ön kayit ve acil müsahede bölümleri yer alacak. Buna ek olarak yasakli irk köpekler için de bir bölüm olacak.
Kaynak: İHA