Blinken'dan 'ABD'nin, BAE'ye F-35 Satisinda Ilerlemeye Hazir Oldugu' Mesaji

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, ABD'nin, F-35 savas uçaklarinin ve insansiz hava araçlarinin (IHA) Birlesik Arap Emirlikleri'ne (BAE) satisinda ilerleme kaydetmeye hazir oldugunu açikladi.

Blinken ve Malezya Disisleri Bakani Seyfeddin Abdullah, Malezya'nin baskenti Kuala Lumpur'da basin toplantisi düzenledi.

F-35'ler ve IHA'larin BAE'ye satis anlasmasiyla ilgili bir soruya Blinken, BAE'nin anlasmayi sürdürmek istedigi sürece bu iki konuda da ilerleme kaydetmeye hazir olduklari yanitini verdi.

Blinken, "Örnegin, Israil'in niteliksel askeri üstünlügüne olan bagliligimizin saglandigindan emin olmak istedik. Bu yüzden BAE de dahil olmak üzere bölgedeki diger ortaklara satilan veya aktarilan tüm teknolojilerin tam bir incelemesini yapabilecegimizden emin olmak istedik." dedi.

"Rusya, Ukrayna sinirindaki askeri yiginakla ilgili Çin'le görüsecegini söylüyor. ABD, bunu Çin ile de görüstü mü?" sorusuna Blinken, Rusya'nin Ukrayna'ya yönelik eylemleriyle ilgili endiselerimiz hakkinda dogrudan Çin ile konustugumuzdan haberim yok. Elbette, endiselerimiz son derece iyi biliniyor." yanitini verdi.

Kaynak: AA