Beyoglu'nda Asili Türk Bayragini Kopardigi Iddia Edilen Süphelinin Ifadesi Ortaya Çikti

Beyoglu'ndaki Karaköy Yeralti Çarsisi'nda asili Türk bayragini kopardigi gerekçesiyle gözaltina alindiktan sora serbest birakilan yabanci uyruklu genç kadin ifadesinde, "Güzel olan her seye dokunma merakim vardir. Bu nedenle ben de bayraga dokundum. Koparma gayem olmamistir." dedi.

Kimlik tespitinde program analisti oldugunu söyleyen Rus süpheli E. K, Türkiye’ye 4 Aralik’ta turistik amaçla gezmeye geldigini ve olay günü önceden tanistigi 8 arkadasiyla Karaköy’e gittigini anlatti.

Arkadaslariyla yemek yedikten sonra Karaköy alt geçidine gittiklerini söyleyen süpheli E.K, "Rob adli arkadasim, Türk bayragini asili bulundugu yerden alarak ismini Sal olarak bildigim sahsa verdi. Ben de ileride yer alan diger bayragi gördüm. Güzel olan her seye dokunma merakim vardir. Bu nedenle ben de bayraga dokundum. Koparma gayem olmamistir. Eglendigimizi gören esnaf bagirinca biz de korkup kaçtik. Olay zamani alkollüydüm. Türk bayragina zarar verme veya hakaret etme gibi bir niyetim olmamistir. Olaylardan ötürü pismanim ve üzgünüm. Serbest birakilmak ve ülkeme dönmek istiyorum." diye konustu.

Görüntüler incelendiginde, süphelinin, Türk bayragini tahkir edici veya asagilayici mahiyette herhangi bir eylemi olmadigi ve yalnizca asili vaziyetteki Türk bayragini almak adina hamle yaparak zipladigi ve alamadan bölgede uzaklastigi belirlendi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleri, sosyal medyada yer alan ve Karaköy Meydani'nda bulunan Yeralti Çarsisi'nda asili Türk bayraginin koparilmasina iliskin çalisma baslatmisti.

Görüntüleri inceleyen ekipler, kimliklerini belirledikleri yabanci uyruklu 3 kisiden ikisini gözaltina almis, diger süphelinin ise yurt disina çiktigi tespit edilmisti.

Türk bayragina yönelik herhangi bir olumsuz eyleminin olmadigi belirlenen bir süpheli, serbest birakilirken, diger zanli E. K, ise emniyetteki islemlerinin ardindan dün "Devlet egemenligi alametlerini asagilama" suçundan adliyeye sevk edilmis ve serbest birakilmisti.

Kaynak: AA