Belediye Personeline Yüksekte Çalisma Egitimi

Osmangazi Belediyesi personeline is güvenligi uzmanlari tarafindan yüksekte güvenli çalisma egitimi verildi.

Belediye Personeline Yüksekte Çalisma Egitimi
Yatirim projelerinin yani sira gelistirdigi sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Osmangazi Belediyesi, personeline yüksekte çalisirken is güvenligi egitimi düzenledi.

Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü 2021 Yili Is Sagligi ve Güvenligi Egitim Çalismalari kapsaminda belediye çalisanlarina, yapacaklari isle ilgili tehlike ve riskler konusunda “Yüksekte Çalisma Egitimi” gerçeklestirildi.

Is Güvenligi Uzmani Recep Gür, Belediye Meclis Salonu’nda yükseklik ile ilgili tanimlar, yüksekte çalismanin kurallari, düsmeye neden olan faktörler, düsmenin nedenleri ve süresi, yüksekte çalismada olusabilecek riskler, yüksekte çalismada risklerden korunma yöntemleri, toplu koruma yöntemleri ve kisisel koruma yöntemleri, tehlikeli ve güvensiz durumlar, alinmasi gereken önlemler, ankrajlar, merdivenler, korkuluklar, kalip sistemleri, iskeleler, saglik ve güvenlik isaretleri ile yüksekte çalismada kullanilacak teknik malzeme ve kisisel koruyucular hakkinda teorik bilgiler verdi. Ardindan sinava tutulan personel, ögrendikleri bilgileri Osmangazi Belediyesi’nin Soganli Santiye Birimlerinin bulundugu açik alanda uygulama imkâni buldu.
Kaynak: İHA