Arap Koalisyon Güçleri Açiklamasi Sana'daki Husilere Ait Hedeflere Hava Saldirisina Basladik

Suudi Arabistan önderligindeki koalisyon güçleri, Husilerin Yemen'in baskenti Sana'daki hedeflerine yönelik hava saldirisina basladiklarini duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansi SPA'nin haberinde, hava saldirilarinin mesru hedeflere yönelik, uluslararasi insani hukukla da uyumlu oldugu kaydedildi.

Koalisyon, Sana'daki Azal beldesinde Husilerin gizli noktalarindan birisinin ve insansiz hava araçlariyla iliskili 4 gizli deposunun vuruldugunu açikladi.

Ayrica Sana'da balistik füze deposu olarak kullanilan iki magaranin hedef alindigi bildirildi.

Husilere bagli el-Mesire televizyon kanalindan yapilan açiklamada, koalisyon güçlerinin Sana'ya iki hava saldirisi düzenlendigi belirtildi.

Koalisyon güçleri, dün yaptigi açiklamada, Yemen semalarinda 4 insansiz hava aracinin etkisiz hale getirildigini duyurmustu.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkedeki çatismalar, son dönemde hükümetin en önemli kalelerinden biri olan, petrol ve dogal gaz yataklarinin da bulundugu Marib ve çevresinde yogunlasiyor.

Kaynak: AA