Almanya'daki Camilerde 'Dünya Engelliler Günü' Nedeniyle Çesitli Etkinlikler Düzenlendi

Camimizde Ben De Varim" projesi kapsaminda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Köln ve Berlin'in yani sira Asagi Saksonya ve Bremen eyaletlerinde Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) eyalet ve bölge kadin birliklerinin destegiyle derneklerin kadin kollari tarafindan hazirlanan etkinliklerde down sendromlu çocuklara ebru sanati ve vazo boyama uygulamalari yaptirildi, müzik etkinligi düzenlendi ve kurabiye yapimi ögretildi.

DITIB Federal Kadin Birligi Koordinatörü Nurten Afat, özel çocuklara yönelik düzenledikleri etkinliklerle ilgili bilgi vererek "Almanya geneli camilerde kadin kollarimizin hazirladigi 'Özel Çocuklara Özel Etkinlik Saati' etkinliklerinde çocuklar yeteneklerini sergiledi. Camilerimizde kadin kollarimizdan aldigimiz geri dönüsüm çok güzel, çocuklarin gözlerinin isil isil parladigini görmek mutluluk verici. Etkinliklerle onlarin mutluluguna ortak olmakta son derece güzel bir duygu." dedi.

Çocuklar ve aileleri ile bir araya gelmekten duydugu mutlulugu dile getiren Afat, "Bu güzel günlerinde kadin kollarimizla birlikte çocuklarimizin yaninda yer aldigimiz için çok mutluluk duyduk. Federal Kadin Birligi olarak, eyalet ve bölge kadin birliklerimize, cami kadin kollarimiza ayri ayri tesekkür ve sükranlarimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA