Alasehir'de Kan Verme Rekoru Kirildi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde 2 gün süren kan bagisi kampanyasinda ilçe rekoru kirildi. 577 ünite kan toplanan kampanya, renkli görüntülere sahne oldu.

Alasehir'de Kan Verme Rekoru Kirildi
Alasehir’de kan verme seferberligi yapildi. Iki gün süren kan verme seferberliginde 577 ünite kan bagisi yapildi. Alasehir Kaymakamligi baskanliginda Kizilay Dernegi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü organizatörlügü ile yapilan kan verme seferberligi için tüm okullar ve kurumlar destek verdi. Seferberlik için Alasehir Belediyesi de sürekli anonslar yaparak kampanyaya destek verdi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydani’nda kurulan Kizilay kan alma araçlarinda ayni anda 14 kisiden kan alinirken, Kizilay yetkilileri farkindalik olusturabilmek için müzik esliginde bagisçilarla karsilikli oyunlar oynayip pilav dagitti.

Alasehir Kaymakamligi tarafindan organize edilen seferberlige Alasehir’de bulunan tüm kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaslar katildi.

"Alasehir’de düzenlenen kan verme seferberligine basta Kizilay Dernegi Baskani Arif Günay, Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes, ilçemizde bulunan tüm kurumlar ve vatandaslarimizi kutluyorum" diyen Alasehir kaymakami Abdullah Uçgun, "Ayni anda 14 kisiden kan alabilecek sekilde bir tertip aldik. Türk Kizilayi 1863’ten beri var olan her türlü dogal afette, yanginda, selde, depremde her zaman devletle birlikte hemen yani basimizda olan yine herhangi bir hastamizin acil kan ihtiyaci oldugunda hemen bize yardimci olan bir kurulusumuz. Türk Kizilayi’na ne kadar destek olursak, Türk milletine destek oluruz" dedi.

Alasehir Esnaf Odasi Baskani Ahmet Kiymik da 14’üncü kez kan bagisinda bulunarak kampanyaya destek verdi.

"Tek kaynak insan"

Alasehir’de bugüne kadar yapilan kampanyalarin içinde en fazla kan bagisinin bu seferberlikte oldugunu belirten Manisa Kizilay Kan Bagisi Merkezi Doktoru Ayhan Öteyüzoglu, "Türkiye Cumhuriyetimizin her yil 2 buçuk milyon ünite kana ihtiyaci var. Tek kaynagi da insan. Pandemi nedeniyle kan bagis stoklarimiz azaldi. Hastanelerimize kan lazim, diyalizdeki hastalarimiza kan lazim, lösemili kan kanseri çocuklarimiza kan lazim. 18 ile 65 yas arasindaki saglikli herkes kan verebiliyor. Kan vermek üç kisinin hayatini kurtardigi gibi kan verene de bir çok faydasi oluyor. Iki gün boyunca kan bekleyen hastalarimiza destek olan kan bagisçilarimiza tesekkür ediyoruz. Oldukça verimli bir kan bagisi gerçeklesti. Allah hepsinden razi olsun. 620 kisi müracaat etti. 577 kisiden kan alabildik. Çok tesekkür ederiz, emegi geçen herkese çok tesekkürler" diye konustu.

Kaynak: İHA