Abdi Ibrahim'den Sürdürülebilirlikte 'Biyobozunur Ambalaj' Adimi

Sirketin Sabanci Üniversitesi Nanoteknoloji Arastirma ve Uygulama Merkezi ile imzaladigi anlasma çerçevesinde, tüketici sagligi ürünlerinin birincil ambalajlarinda kullanilmak üzere biyobozunur polimerler gelistirilecek.

Abdi Ibrahim, 2030'da karbon nötr sirket olma hedefi kapsaminda daha sürdürülebilir ve döngüsel bir ambalaj türü olan biyobozunur polimerler gelistirilmesi için anlasma imzaladi.

Abdi Ibrahim'in açiklamasina göre, sirket, Sabanci Üniversitesi Nanoteknoloji Arastirma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ile tüketici sagligi ürünlerinin birincil ambalajlarinda kullanilmak üzere biyobozunur polimerler gelistirilmesi için anlasmaya imza atti.

Anlasma çerçevesinde biyobozunur ambalajlarin gelistirmesi, prototip üretimi ve üretilen prototip ambalajin tüketici sagligi ürünlerinin mevcut ambalajlari için aranan tüm yasal ve teknik basari kriterlerini sagladiginin test edilmesini içeren süreçlerin 27 ayda tamamlanmasi hedefleniyor. Proje sonunda üretilecek biyobozunur polimer ambalajlarin, Abdi Ibrahim'in mevcut tüketici sagligi ürünleri portföyünde yer alan ürünlerde kullanilmasi amaçlaniyor.

Projeyle Türkiye'de tüketici sagligi ürünleri sektöründe ilk kez biyobozunur ambalaj kullanilmis olacak.

- "Yasanabilir bir gelecek için en yüksek degeri olusturmaya odaklaniyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Abdi Ibrahim Kamu Iliskileri ve Kurumsal Iletisim Direktörü Oguzcan Bülbül, sirketin HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsaminda çevresel, sosyal ve yönetisim alanlarinda belirledigi hedefler dogrultusunda pek çok çalisma yürüttügünü bildirdi.

"Çevresel baslik altindaki en önemli çati hedefimiz 2030'a kadar karbon nötr bir sirket olmak." ifadesini kullanan Bülbül, su açiklamalarda bulundu:

"2030'da karbon nötr sirket olmak için kararli ve net adimlar atiyoruz. Yesil dönüsümün parçasi olmak istiyoruz. Dünya ilaç sektöründe de diger sektörlerde de tüketici tercihlerinde ve küresel rekabette yeni eksenin artik düsük karbonlu ekonomi oldugunu görüyoruz. Avrupa Birligi Yesil Mutabakati ve onun çatisi altindaki Döngüsel Ekonomi Aksiyon Plani çerçevesinde, önümüzdeki dönemde plastik ambalajlarin daha sürdürülebilir hale getirilmesi ve biyobozunur ambalajlarin tüketiminin yayginlastirilmasi için köklü ve yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesini bekliyoruz."

- "Hedefimiz, Türk ilaç sektörüne ve diger sirketlere ilham olmak"

Oguzhan Bülbül, plastik kullaniminin azaltilmasi basta olmak üzere global seviyede yesil dönüsüm sürecinin bir parçasi olmak için proaktif davrandiklarini belirterek, hem iyi hem de sorumlu sirketler arasinda yer alarak daha yasanabilir bir gelecek için çevresel, sosyal ve yönetisim alanlarinda en yüksek degeri olusturmaya odaklandiklarini vurguladi.

Abdi Ibrahim'in her asamadaki karbon ayak izini görebilmek için yasam döngü analizlerini tamamladigini ve Paris Anlasmasi'nin öngördügü hedeflerle paralel olarak karbon ayak izini azaltacak projeleri hayata geçirmeye basladigini kaydeden Bülbül, "Abdi Ibrahim'in hedefi, gelecegi iyilestirmek ve bunu yaparken de sürdürülebilirlik konusunda hem Türk ilaç sektörüne hem de diger sirketlere ilham olmaktir." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA