21. Uluslararasi Antalya Piyano Festivali'nde 'Duo Blanc-Noir' Sahne Aldi

Antalya'da bu yil 21'incisi düzenlenen Uluslararasi Piyano Festivali'nde, ünlü piyanistler Selin Sekeranber ve Yudum Çetiner ikilisinden olusan "Duo Blanc-Noir", sanatseverlerle bulustu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, festivalin ikinci gününde sahne alan "Duo Blanc-Noir" farkli kültürleri birlestirdikleri repertuarlariyla dinleyicilere müzik ziyafeti yasatti.

Kendilerini kontrastin uyumu olarak tanimlayan ikili, konserlerinde Türk bestecilere yer vermenin vazgeçilmezleri oldugunu ifade etti.

Ikili, yurt disindaki konserlerinde de Türkçe eserler çaldiklarini, o zaman kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.

Sanatçilarin dört el aranjmanini yaptiklari, ünlü halk ozani Asik Veysel'in "Uzun Ince Bir Yoldayim" türküsünü seslendirdikleri sirada salondan alkis sesleri yükseldi.

Yaklasik iki saat sahnede kalan Sekeranber ve Çetiner'e konser sonunda, festivalin idari direktörlügünü yapan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tesekkür

plaketi ve çiçek verdi.

Festivalde enerjik sahne sovlari ve sunum tarzlariyla "Queenz of Piano" 15 Aralik'ta, Artun Hoinic sefliginde ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrasi esliginde Özgür Ünaldi 17 Aralik'ta sahne alacak.

Flamenko'nun ünlü ismi Laura De Los Angeles 18 Aralik'ta ve genç piyanist Can Çakmur ise 22 Aralik'ta sanatseverlerle bulusacak.

Festival, 24 Aralik'ta Anjelika Akbar konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA