Zonguldak Belediye Baskani Alan, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve disinda çektigi fotograflari inceleyen Alan, haber, yasam ve spor kategorilerindeki karelere oy verdi.

Baskan Alan, haber kategorisinde Muhammed Said'in "Savasin çocuklari", yasam kategorisinde Mehmet Eser'in "Sisin sakladigi sehir" ve spor kategorisinde Ali Atmaca'nin "Sampiyon Mete Gazoz" fotograflarini oyladi.

Seçim yapmakta zorlandigini dile getiren Alan, fotograflarin birbirinden degerli anlari yansittigini söyledi.

Emegi geçen Ajans personeline tesekkür eden Alan, söyle konustu:

"'Savasin çocuklari' fotografinda çocuklarin yüzlerindeki ifade beni çok etkiledi. Allah bu tip acilari hiçbir topluma, vatandasimiza yasatmasin. Insanlarin böyle acilar çekmesi yüregimizi dagliyor. Ekranlarda gördügümüz zaman içimiz paramparça oluyor. Barisin, huzurun, mutlulugun hakim oldugu dünyada yasamak istiyoruz. O çok çarpici, etkileyici bir fotograf. Insallah bu görüntüleri görmeyiz, bunlar mazide kalir. Özellikle yarinlarimizin teminati çocuklarimizin yüzlerinin güldügü huzurlu, mutlu bir gelecek onlara hazirlariz diye dua ve umut ediyoruz."

Alan, vatandasin objektif sekilde bilgilenmesi noktasinda basinin dördüncü güç oldugunu vurgulayarak, "Anadolu Ajansi da kuruldugu günden bugüne kadar bunu basariyla yürüten, bizlerin de yakindan takip ettigi çok degerli bir basin kurulusu. Buradaki tüm arkadaslarimizi tebrik ediyorum." dedi.

Kaynak: AA