Denizli'de Gelistirilen 'Ulasim Portali' Begeni Topladi

Denizli Büyüksehir Belediyesi, teknolojinin tüm imkanlarini kullanarak sürdürdügü akilli ulasim tekniklerini basariyla sürdürüyor. Gelisen teknolojiyle birlikte akilli cihazlarla belediye otobüslerinin anlik konum bilgileri ve hareket saatleri gibi birçok bilgiye aninda ulasan vatandaslar sistemden övgüyle söz ediyor.

Denizli'de Gelistirilen 'Ulasim Portali' Begeni Topladi


Türkiye’de ilk kez yerli ve milli olarak gelistirilen Trafik Yönetim Sistemi ile Ulasim Portali, Toplu Tasima Denetim Sistemi, Yesil Dalga Sistemi gibi akilli sehir uygulamalarini Denizlilerinin hayatina kazandiran Denizli Büyüksehir Belediyesi, toplu tasima sisteminde örnek çalismalarini basari ile sürdürüyor. Bu kapsamda Denizli Büyüksehir Belediyesinin akilli sehir uygulamalarindan biri olan "Ulasim Portali" vatandaslarin siklikla kullandigi uygulamalardan biri olmaya devam ediyor. Vatandaslar masaüstü bilgisayar veya akilli mobil cihazlarindan belediye otobüslerinin anlik konum bilgileri, hareket saatleri gibi birçok bilgiye aninda ulasiyor. Uygulamada otobüslerin anlik konum bilgileri, hareket saatleri, kart dolum noktalari, duraktan geçen hat bilgileri, kart türleri ve ücret tarifeleri, ulasimla ilgili anlik duyuru, haberler, talep, öneri, sikayet erisimi, iletisim bilgileri, etrafimdaki duraklar ile çevremdeki otobüsler gibi birçok veri anlik olarak izlenebiliyor.

Ulasim Portali

Ulasim Denizli isimli internet sitesi üzerinden giris yapilan Ulasim Portali’nda yer alan seferlerin vatandaslarin talepleri dogrultusunda sürekli incelendigi ve sefer yogunluklarina göre günlük sefer sikliklarinin belirlendigi ifade edildi. Özellikle hafta sonu yolculuk taleplerinin azalmasi ile birlikte otobüs sefer sikliklarinda degisiklikler yapildigi kaydedilirken, sefer degisikliklerinin Ulasim Denizli üzerinden veya kentin belirli noktalarinda bulunan akilli durak ekranlarindan, otobüs duraklarinda bulunan QR kodlu bilgi levhalarindan da anlik olarak takip edildigi belirtildi.
Kaynak: İHA