Beysehir Belediye Baskani Bayindir'dan Göl Için Çagri

Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir Beysehir Gölü’nü besleyen ana kaynaklarinin korunmasi çagrisinda bulundu.

Baskan Bayindir düzenledigi basin toplantisinda, göreve geldigi günden bu yana tamamlanan, devam eden ve üzerinde çalistiklari projelere iliskin bilgi verdi.

Beysehir Gölü'nün bu yil yasanan siddetli kurakliktan çok etkilendigine dikkati çeken Bayindir, "Beysehir Gölü'nün kaynaklarini gelistirip, zenginlestirmek zorundayiz." dedi.

Beysehir Gölü’nün dünyada içilebilir niteligindeki sayili göllerinden bir tanesi olduguna dikkati çeken Bayindir, yasanan sorunlarin sadece Beysehir ve Konya'nin degil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yasayan herkesin sorunu oldugunu söyledi.

Bayindir, ""Bu gölü Konya savunmali, o tarimda su bekleyen benim degerli ziraatçim, çiftçim savunmali. Bu kiyilar, su adaciklar çikmaya basladi mi, 'Eyvah' deriz biz. Surada 300 metre kiyida balçik batak olusmaya basladi mi, derken kurak, çatlayan topraklar Beysehir Gölü'nün hak ettigi yer degildir." dedi.

Beysehir Gölü etrafina geçmiste yapilan gölet ve barajlarin gölü besleyen ana kaynaklara olumsuz etki yaptigina vurgu yapan Bayindir, bu yüzden yeni yapilan ya da yapilacaklara da karsi olduklarini belirtti.

Bayindir, Beysehir Gölü'nü besleyen Isparta'nin Yenisarbademli ilçesindeki Pinargözü Magarasi'ndan çikan suyun önüne gölet yapildigini hatirlatarak, "Beysehir Gölü'nün ana kaynaklarini öldürmeyin, bu güzelligi yok etmeyelim. Sulanacak alan çogaldi, vahsi sulama yöntemleri çogaldi. Hep beraber Beysehir Gölü'nün kaynaklarini gelistirmek, zenginlestirmek zorundayiz." diye konustu.

Kaynak: AA