ABD'den Isçi Dövizlerinin Afganistan'a Gönderilebilmesine Izin

ABD yönetimi, isçi dövizlerinin Afganistan'a gönderilebilmesine resmen izin verdi.

ABD Hazine Bakanligi, isçi dövizlerinin Afgan bankalari araciligiyla dahil olmak üzere Afganistan'a gönderilebilmesine izin veren genel bir lisans yayimladi.

Finans kurumlarina yönelik söz konusu izinle, insanlarin Afganistan'daki ailelerine maddi destek saglamaya devam edebilmelerinin amaçlandigi belirtildi.

ABD ile Taliban arasinda Subat 2020'de varilan baris anlasmasi çerçevesinde bu yil uluslararasi güçler Afganistan'dan geri çekilmisti.

Taliban'in ülke yönetimini devralmasinin ardindan Afganistan'a yönelik uluslararasi yardimlar sona ermisti.

Dünya Bankasi ve Uluslararasi Para Fonu (IMF) Afganistan'in uluslararasi fonlara erisimini durdururken, ABD Hazine Bakanligi Afganistan'in ABD bankalarinda tuttugu ulusal rezervlerini dondurdugunu duyurmustu.

ABD Hazine Bakanligi, eylül ayinda ise Afganistan halkina sürekli yardim akisinin ve ülkedeki temel insani ihtiyaçlarin saglanmasina yönelik diger faaliyetlerin desteklenmesi için izin vermisti.

Finansal hizmetler sunan Western Union ve MoneyGram International da Taliban'in ülke yönetimini devralmasi sonrasi operasyonlarini askiya almis, eylül ayinda ise Afganistan'a para transfer hizmetlerine yeniden baslamisti.

Kaynak: AA