Izmir'de Turizm Çalisanlari Için Mesleki Isaret Dili Projesi Gelistirildi

Isitme engellilerin sosyal ve kültürel yasama katilimini saglamak amaciyla Avrupa Birligi tarafindan desteklenen Turizmde Mesleki Isaret Dili adli projenin tanitimi gerçeklestirildi.

Konak ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantiya turizm sektörü temsilcileri, akademisyenler ile isitme engelli bireyler katildi.

Mavi Pencere Özel Egitim Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Kaya, toplantida yaptigi konusmada, isitme engellilerin istihdami ve sosyal yasama katilabilmeleri için projeler yürüttüklerini kaydetti.

Kaya, Türkiye, Ingiltere, Almanya ve Portekiz ortakliginda yürütülen Turizmde Mesleki Isaret Dili projesi kapsaminda tur rehberleri basta olmak üzere turizm sektöründeki profesyonellerin dil gelisimini destekleyecek çevrim içi bir ögretim programi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Projenin, Avrupa Birligi tarafindan desteklendigini ve Erasmus+ kapsaminda hibe destegi aldigini aktaran Kaya, "Turizm sektörü çalisanlarina Türk, Ingiliz, Alman ve Portekiz isaret dillerini ögrenebilecekleri bir egitim yönetim sistemi dahilinde turizm odakli isaret dili ögretim müfredati hazirlandi." dedi.

Gökhan Kaya, projenin 24 ay sürecegini, 4 ülkeden 6 kurumun tecrübelerini bir araya getirecegini de sözlerine ekledi.

Toplantida egitim programina iliskin tanitim gerçeklestirildi.

Kaynak: AA