Avusturya'da Covid-19 Kisitlamalarina Karsi Protestolar Devam Ediyor

Avusturya’nin baskenti Viyana’da yaklasik 44 bin kisi Covid-19 kisitlamalarini prtoesto etmek için yeniden sokaga indi.



Avusturya’da Covid-19 kisitlamalarina karsi düzenlenen protestolar devam ediyor. Baskent Viyana’da geçtigimiz hafta oldugu gibi bu haftada yaklasik 44 bin kisi sokaga inerek, hükümetin Covid-19’a karsi uyguladigi kisitlamalari ve hükümetin aldigi zorunlu asi kararini protesto etti. Göstericiler, sik sik "Biz insaniz" ve "Direnis" sloganlari atarken, ellerinde ise "Zorunlu asiya hayir" ve "Çocuklarimizdan elinizi çekin" yazili pankartlar tasidi. Yaklasik bin 400 polisin görev aldigi protestoda, 3 kisinin gözaltina alindigi aktarildi.

Avusturya Özgürlük Partisi lideri Herbert Kickl yaptigi konusmada, protestolarin devam edecegini açikladi.

Viyana’nin disinda Klagenfurt’ta yaklasik 2 bin 500 kisinin, Linz’de ise 150 kisinin kisitlamalari protesto ettigi bildirildi.

Öte yandan Avusturya, artan Covid-19 vakalarinin ardindan kis mevsimi öncesi sokaga çikma yasagi ilan eden ilk Avrupa ülkesi olmustu. Hükümet ayrica, subat ayindan itibaren Covid-19 asisini zorunlu hale getirmeyi planlarken, 14 yas ve üzeri kisilerin asi olmayi erteledikleri her 3 ayda bir 3 bin 600 euro para cezasi ödemelerini içeren yeni düzenlemeyi hayata geçirmeye hazirlaniyor.

Avusturya’da salginin basindan bu yana 1 milyon 225 bin 555 kiside Covid-19 tespit edilirken, 13 bin 143 kisi ise Covid-19 nedeniyle hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA