Senatörlerden Biden'a 'Tir Soförlerine Asi Zorunlulugunun Tedarik Zincirine Etkisi' Uyarisi

ABD'de bir grup Cumhuriyetçi Senatör, ABD Baskani Joe Biden'a mektup göndererek ABD'ye giren tir soförlerine asi zorunlugu getirme planlarinin halihazirda sikintilar yasanan tedarik zincirinde daha büyük sorunlara yol açabilecegi uyarisinda bulundu.

Montana Senatörü Steve Daines liderligindeki 12 Cumhuriyetçi Senatör, Biden'a ABD'ye Kanada sinirindan giren tir soförlerine getirmeyi planladigi Kovid-19 asisi plani konusunda bir mektup gönderdi.

Söz konusu uygulamanin tedarik zincirinde yasanan sikintilari daha da kötülestirecegini belirten senatörler, "Kanada ile ticaretimizin en büyük payi tirlarda. Her gün Kanada-ABD sinirindan yaklasik 14 bin tir geçiyor ve bu tirlar 846 milyon dolarlik mal tasiyor. ABD-Kanada ticaretinin devamliliginda meydana gelecek herhangi bir kesinti uzun süre telafi edilemeyecek sonuçlara yol açabilir." ifadesini kullandi.

Senatörler, tir firmalarinin halihazirda eksik elemanla çalistigina isaret ederek "Yönetiminizi, en büyük ithalat ortagimizla tekrar iletisime geçmeye ve tir soförlerine asi zorunlulugunu ortadan kaldiran bir yol bulmaya davet ediyoruz." çagrisinda bulundu.

Kaynak: AA