IHH'dan 'Kis Kapida; Yalniz Birakma' Kampanyasi

Sakarya Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Dernegi tarafindan Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için "Kis Kapida; Yalniz Birakma" kampanyasi baslatildi.

Orhan Cami yanindaki IHH hizmet binasi önünde toplanan üyeler adina konusan Sakarya Genç IHH üyesi Hasan Sengül, dünyanin farkli cografyalarinda savaslarin, çatismalarin, kurakligin, dogal afetlerin, siyasi ve ekonomik problemlerin devam ettigini söyledi.

Bu problemler nedeniyle milyonlarca insanin çok zor sartlar altinda yasam mücadelesi verdigine isaret eden Sengül, 2021 yilinda hala ülkesini, evlerini terk etmek zorunda kalan, göç yollarinda ve mülteci teknelerinde yasamini kaybeden insanlar olduguna degindi.

Bir taraftan zenginliklere sahip olan ülkeler varken, diger yandan en temel gidaya ve temiz suya ulasamayan ülkeler ve insanlarin bulundugunu dile getiren Sengül, "Kis kapiya dayandi. Insanlar, kamplarda ve harabeye dönmüs evlerde agir kis sartlarindan olumsuz etkileniyor. Soguk hava, zorlu yasam sartlari ve hastaliklar mülteci kamplarindaki insanlari daha zorlu sartlarda yasamaya mecbur birakiyor. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise çocuklar, kadinlar ve yaslilar. Her ne kadar onlar için bugüne kadar binlerce briket ev insa etsek de halen çadir kamplarda yasayan on binlerce insan kendilerine uzanacak bir el bekliyor." seklinde konustu.

Sengül, Suriye'de kamplarda çadirlarda yasayan insanlarin basta un olmak üzere, gida maddeleri, soba, yakacak, battaniye, sünger yatak, mutfak araç ve gereçleri, ev esyasi, kislik giysi, ayakkabi, bebek bezi, süt tozu, bebek bisküvisi, hijyen malzemeleri, çocuk ve hasta bezi gibi acil ihtiyaçlarinin devam ettigini kaydetti.

Kampanyayla ilgili detayli bilgiye, "sakaryaihh.org.tr" adresinden ulasilabilir.???????

Kaynak: AA