Erzurum Teknik Üniversitesi'ndeki 'Genç Ofis' Hizmete Girdi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü is birligiyle üniversite kampüsündeki “Genç Ofis” düzenlenen törenle açildi.

ETÜ'den yapilan açiklamaya göre, gençlerin kisisel, sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel hizmetleri yerinde ve etkin kullanabilmelerini saglamak, sosyal sorumluluk ile gönüllülük algilarinin gelistirilmesine katki sunmak amaciyla “Genç Ofis” yapildi.

Kütüphane binasinda düzenlenen açilis törenine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Birol Soysal ile Prof. Dr. Murat Küçükugurlu, Erzurum Gençlik Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskani Levent Çakmur ile çok sayida ögrenci katildi.

Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, programda yaptigi konusmada, gelecegin teminati gençlerin çesitli aktiviteler ile gönüllülük projelerinde yer alabilecekleri önemli bir ofisi ETÜ’ye kazandirmis olmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Ögrencilerin bu ofislerden azami ölçüde istifade edeceklerini aktaran Çakmak, "Gençlerimiz bir yandan ders yogunlugu arasinda dinlenme, diger yandan da çesitli bilimsel ve sosyal projeler vesilesiyle kisisel ve sosyal gelisimlerine katki sunacaklari bu Genç Ofis’ten çok faydalanacaklar. Bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanimiza, degerli bürokratlarina ve il müdürümüze çok tesekkür ediyor, ofisimizin hayirli olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk de üniversitelerin genç insan kaynagi açisindan en yogun alanlarin basinda geldigine isaret etti.

Üniversitedeki ögrencilerin hayata adim atmak için son asama olan yüksekögrenim süresince almis olduklari egitimin yani sira kisisel kapasitelerini gelistirmelerine katki saglanmasi gerektigini hatirlatan Öztürk, hayata geçen bu projeni ögrenciler basta olmak üzere akademisyenler ile üniversitedeki idari personeline de hitap edecegini kaydetti.

Kaynak: AA